Megérkezett a Trapcode Suite 14 az After Effectshez

Az új kiadásban megjelent a Trapcode Particular 3.0 és a Trapcode Form 3.0, előbbi immár GPU által számolva.

A Red Giant csapata elkészült a Trapcode Suite 14-gyel, a plugin így már elérhető az After Effectshez. Az új kiadás két fontos fejlesztést hozott magával, a Trapcode Particular 3.0-t, valamint a Trapcode Form 3.0-t. Emellett Depth of Field effekttel frissült a Trapcode Tao is.

A Trapcode Particular 3.0 egyik legfontosabb fejlesztése, hogy működését immár a GPU vezérli. Mindezt OpenGL alapon teszi, így minden ezt támogató videokártyával gond nélkül működik. A fejlesztők elmondása szerint a felhasználók akár négyszeres sebességnövekedést is megfigyelhetnek a korábbi változatokhoz képest. Ez persze erősen függ a hardverkörnyezettől is. Frissült a Particular 3.0 designer eszköze is, valamint a plugin képes több interaktív részecskerendszert is kezelni. A beállításokat megoszthatjuk a különböző rendszerek között, valamint egyetlen presetbe menthetjük a végeredményt, hogy később könnyebben újra használhassuk. Az új változatban már OBJ formátumú forrásokat is használhatunk, amelyek egy új panelen keresztül közvetlenül az After Effectsben tölthetők be. Saját 3d-s modelleket is használhatunk, de válogathatunk az OBJ-könyvtár 60-nál is több eleme közül is. Ugyanígy a 2d-s sprite-ok és textúrák is új panelen keresztül tölthetők be.

A Trapcode Form 3.0 is több fontos fejlesztést hozott magával. Ezek egy része megegyezik a Particular fejlesztéseivel. Így ebben is a Particular designer eszköze dolgozik, amely azonnali visszajelzést kínál a készülő effektekről. Emellett a Form 3.0 is kezeli az OBJ formátumú forrásokat és a beépített könyvtárban található elemeket is. A részecske-effekt beállítási lehetőségei is kibővültek. Meghatározhatjuk a szín, a méret, az átlátszóság és a szóródás idejét és mértékét is.

A Trapcode Suite 14 további fejlesztéseiről, így a Tao 1.2-ről, a Mir 2.1-ről, a Shine 2.0-ról, a Lux 1.4-ről, a 3d Stroke 1.6-ról, az Echospace 1.1-ről, a Starglow 1.7-ről, a Sound Keys 1.4-ről, valamint a Horizon 1.1-ről a hivatalos oldalon olvashattok bővebben.

MEGOSZTÁS:
Meshmag