Biomutant trailer a Goodbye Kansas Studiostól

Az egykori Just Cause és Mad Max játékok fejlesztői által alapított Experiment 101 csapata már dolgozik első, Biomutant című játékán, amelyet a gamescomon mutattak be.

Az Avalanche Studios olyan játékokat készített, mint a Just Cause széria vagy a Mad Max adaptáció. Ebből a gárdából váltak ki néhányan a közelmúltban, hogy megalapítsák az Experiment 101 stúdiót. Ezt követően gyorsan le is szerződtek a THQ Nordic kiadóval, akik innentől felügyelik a csapat első projektjét. Ez a Biomutant címet kapta és egy igen látványos trailerrel mutatkozott be a napokban zajló gamescomon.

A Biomutant egy nyílt világú akció-szerepjáték lesz, amelynek játékmenetében fontos szerepet játszik majd a kung-fu is. Hősünk kinézetét és képességeit is különféle mutációk és bionikus beültetésekkel módosíthatjuk majd. Ez azt jelenti, hogy az egyébként egy harcias mosómedvére (Guardians of the Galaxy, valaki?) emlékeztető karakterünket teljesen a saját ízlésünk szerint alakíthatjuk majd. Robot lábakat, borotvaéles karmokat, de akár szárnyakat is aggathatunk rá annak függvényében, hogy nekünk milyen játékstílus vagy harcmodor fekszik.

https://www.youtube.com/watch?v=rtniGN7XzVg

A játék első előzetese igen látványosra sikerült, ráadásul az említett mutációkból is kapunk ízelítőt benne. A video elején egy robotsáskát láthatunk az aljnövényzetben szökdécselni, majd felbukkan hősünk is. Ő épp egy fura zöld ködöt vizsgálgat, amelynek érintésétől azonnal beindul a karján egy átváltozás. A szőr eltűnik, helyette a nyílméreg békára emlékeztető bőr nő. A video második felében már egy harcnak is szemtanúi lehetünk, amint egy behemót farkas-medve-sakál lénnyel hadakozik.

A videót az Experiment 101 megbízásából a Goodbye Kansas Studios készítette. A felkérés nem véletlen, hiszen a VFX stúdió testvérvállalata, a Goodbye Kansas Game Invest és az Experiment 101 közös tulajdonosokkal rendelkezik. A játék egyébként valamikor 2018-ban jelenhet meg PC-re és konzolokra.

MEGOSZTÁS:
Meshmag