A Chaos Group megvásárolta a Render Legiont

A Render Legion beolvasztásával mostantól a CG-ipar két fontos rendermotorját, a V-Rayt és a Coronát is a Chaous Group fejleszti tovább.

A Chaos Group évek óta fejleszti a CG-ipar egyik fontos rendermotorját, az egyre többek által használt V-Rayt. A stúdió az elmúlt években rengeteg fejlesztést és módosítást, bővítést hajtott végre a motoron, amelynek képességei így fokozatosan bővültek. A stúdió azonban más irányban is terjeszkedni kívánt, így hosszú hónapok tárgyalásai után a napokban bejelentették: felvásárolták a Corona rendermotort fejlesztő Render Legion stúdiót.

A két cég bő egy éven keresztül egyeztetett az egyesülés részleteiről, amelyet egyébként épp a Render Legion vezetői kezdeményeztek. A lépésre azért szánták el magukat, mert úgy érezték, egyedül, önállóan már nem tudnák versenyképesen tartani a Corona motort. Ezért olyan partnert kezdtek keresni, aki hasonló ambíciókkal és célokkal rendelkezik, emellett megfelelő hátteret képes biztosítani a további fejlődéshez. Így esett a választás a Chaos Groupra. Bár a két cég egyesül (pontosabban a Render Legion beolvad a Chaos Groupba), ez nem jelenti azt, hogy a két technológiát is egyesítenék. A V-Ray és a Corona továbbra is önálló termékként működik tovább. Az ígéretek szerint sem az árazásban, sem a támogatásban nem kell drasztikus változásoktól tartani. A díjtalan előfizetés-megszüntetést garantáló FairSaaS rendszer is tovább működik. Támogatás terén azért komoly tervekről szólnak a hírek: a következő tizenkét hónapban a duplájára fogják növelni a Corona fejlesztői csapatát.

Az összeolvadásnak azért lesznek technológiai előnyei is, hiszen a két rendermotor között sokkal több lesz a jövőben a kompatibilitási támogatás. Így a V-Ray DMC samplere már bekerül a Corona 1.7-be is, míg a Render Legion munkatársai is segíteni fogják a V-Ray bizonyos funkcióinak fejlesztését.

MEGOSZTÁS:
Meshmag