Megjelent a Mental Ray for Maya 1.2

A Metnal Ray legújabb kiadása immár kompatibilis a Maya 2018-cal is. A pluginnel egyszerre megérkezett az önálló kiadás új frissítése is.

Az Nvidia elkészült a Mental Ray legújabb kiadásával, megérkezett a Mental Ray for Maya 1.2. A frissítés egyik legfontosabb újítása, hogy a renderelő immár kompatibilis a Maya 2018-cal is. Emellett elsősorban optimalizációs változtatások és hibajavítások kerültek az új verzióba.

Az Autodesk tavaly megszüntette a Mental Ray támogatását a Mayán belül, helyette az Arnold renderelő került a szoftverbe. De aki továbbra is az Nvidia megoldását részesíti előnyben, plugin formájában használhatja azt. Illetve elérhető az önálló változat is, amely megkapta 3.14.5.1-es kiadását. Az új frissítés a kompatibilitási probléma megoldása mellett teljesítménybeli javulást hoz a komplex jelenetek renderelésében. Emellett támogatást nyújt az Nvidia készülő új Volta GPU-i számára, ezzel együtt megszünteti a korosodó és elavult Fermi GPU-k támogatását.

A Mental Ray for Maya 1.2-ről bővebben a hivatalos oldalon olvashattok. A plugin a Windows 7-tel és 10-zel kompatibilis, de a Mac OS X 10.10.5-től felfelé, valamint Linux CentOS 6.5-től felfelé is működik.

MEGOSZTÁS:
Meshmag