CL3VER – egy kattintás és böngészőben a teljes jelenet

Már elérhető a technológia legfrissebb változata, amellyel 3ds Max és Revit jeleneteket lehet egyetlen kattintással böngészőben futó bemutatóvá konvertálni.

Megérkezett a CL3VER legújabb kiadása, amely ugyan hivatalos számozást nem kapott, de a negyedik generációra vált a szolgáltatás. Az első verzió még 2013-ban rajtolt el, az elmúlt években pedig folyamatosan frissült és alakult. A szolgáltatás lényege, hogy már elkészült 3d-s jeleneteket gyorsan és egyszerűen lehessen WebGL-alapú bemutatóvá alakítani. Így egy hagyományos böngészőben futó prezentációban is könnyedén felhasználhatóvá válnak.

Az új kiadás legfontosabb fejlesztése a fényeket és az anyagokat érinti. Ezeket ugyanis a korábbi verziókban mindig manuálisan kellett újra beállítani. Mostantól viszont már ezzel sem kell külön foglalkozni, hiszen a szoftver automatikusan elvégzi azt. A CL3VER a 3ds Maxba és a Revitbe épül be, ezekből exportálja a fényeket, anyagokat, modelleket, kamerákat és BIM információkat. Ezeket a böngészőben valós időben rendereli le.

A böngészőben futó prezentációban ugyanazokat a kamerabeállításokat lehet használni, amelyek az eredeti jelenetben is szerepelnek. A kezelőfelület arra is alkalmas, hogy szöveges megjegyzéseket, leírásokat fűzzünk a jelenetekhez. A kész prezentációkat aztán le is lehet tölteni, valamint a CL3VER saját felhő-alapú szolgáltatásán keresztül megosztani másokkal. A fejlesztők elmondása szerint így jelentős mértékben egyszerűsödött és sokat gyorsult a prezentációkészítés folyamata a korábbi változatokhoz képest. A jövőben további fejlesztéseket is terveznek, köztük a V-Ray támogatását. Ez már csak azért is érdekes, mert a V-Rayt fejlesztő Chaos Group jelentős befektetésnek tekinti a CL3VER-t.

A CL3VER a 3ds Max 2016-tól és a Revit 2016-tól felfelé kompatibilis, de már készül a SketchUp és a Rhino új változatának pluginja is.

MEGOSZTÁS:
Meshmag