Lone Bull

0

Fujifilm GFX 50S, Canon EF 200-400mm f/4L IS USM 1.4x @ ~280mm, ISO400, f/5.6, 1/400sec

A hó még az alacsonyan időző felhőkben pihent és alatta köd ült meg a széles horhosban. Igaz, az eső rákezdett és egyre jobban feláztatta az amúgy is laza talajt, de meleg volt, nyoma sem volt a másnapi erős havazásnak. A lehulló víz előbb gőzölgő tócsákba gyűlt a tomajon, melyek összekapcsolódva lassan megindultak a közeli patak felé.

A sárban cuppogva haladva kerestük az állatokat. Kellett a figyelem. A köd nehezítette a tájékozódást és nem akartunk szembekerülni egy ideges bölénnyel vagy medvével.

Izgalmasak a fények, a Nap irányába, egy hang felé tartottunk, melynek egy lapos dombot követően meg is találtuk a forrását:

Lone Bull – magányos bőlénybika az Absaroka völgyében.

www.gaborbakos.com

Share.

About Author

Bakos Gábor

Qualified Wildlife Photographer (QEP), EFIAP, Color Evangelist. Felfedezés, utazás, kaland és természet: gyermekkorom óta részei az életemnek. Legkedvesebb fotótémain az absztrakt tájak, madarak és az emberek. Az elmúlt években többször szerveztem eltűnő kultúrákat megörökítő expedíciót. Így kerültem Honduras esőerdőibe a tawahka indiánok közé, Guatemalába, Nicaraguába és Panama rosszhírű Darienjébe a wounaan és embera törzsekhez. A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) EFIAP fotóművészeti diplomát adományozott a fotóművészeti kiállításokon elért eredményeim elismeréseként. Tagja vagyok az Amerikai Fotográfusok Szövetségének (PSA) a Magyar Természetfotósok Szövetségének (naturArt), a Német Természetfotósok Szövetségének (GDT) és a világ legelismertebb fotósait tömörítő X-Rite Coloratti csapatának. Ebben a blogban gondolataimat, érzéseimet, kalandjaimat szeretném megosztani veletek. Bemutatni egy szeletét a munkámnak és az életemnek. Írni fogok utazásokról, túrákról és technikai dolgokról. Remélem érdekesnek és hasznosnak találjátok.

Leave A Reply