Monky breakdown a Haymaker VFX csapatától

Egy svéd családi film egy majomról, a Monky elkészítésének számos titkát ismerhetjük most meg.

A svéd filmeknek van egy sajátos bájuk, ez abszolút tetten érhető Maria Blom tavalyi filmje, a Monky esetében is. A történet egy családról és a hozzájuk kerülő pici majomról szól. Ám, míg egy ilyen jellegű mozit néhány évtizede még betanított majmokkal forgattak volna le, addig ma már az olyan stúdiókat hívják segítségül, mint a Haymaker VFX. Ők keltették életre a Monky főhősét, most pedig felfedik, hogyan is történt mindez.

A bő négyperces video főszereplője természetesen maga a majom. A fejlesztők a tökéletes modell és animációk elkészítése érdekében közelről tanulmányozták az állatokat, rengeteg videót és fényképet készítettek róluk. Ezek alapján tervezték meg az állat 3d-s modelljét, amellyel aztán az összes jelenetben dolgoztak. Mivel rengeteg olyan szituáció volt, ahol a majom a valós színészekkel lépett interakcióba, ilyenkor gyakran használtak bábokat, amelyek imitálták a később digitálisan a jelenetre festett állatot. A színészek így valóságosan reagáltak annak mozdulataira. Emellett a film helyszíneit egytől egyig bescannelték, hogy tökéletes képet adhassanak vissza. A majom mozgását kaszkadőr utánozta, amit motion capture technológiával rögzítettek, majd ezt illesztették a modellhez.

A Haymaker VFX többnyire inkább reklámok készítésével foglalkozik, de alkalmanként moziknál is közreműködnek. Készítettek reklámot a Reebok, a Hyundai, a Volvo, a Puma és a Rollerblade megbízásából is. Filmek terén pedig többek közt a Misconduct és az A Man Called Ove elkészítésében is részt vettek.

MEGOSZTÁS:
Meshmag