8 perc Blade Runner 2049 breakdown a Double Negative-től

Hogyan készült a Blade Runner 2049 futurisztikus városa? És hogyan változtatták hologrammá Ana de Armast? A legújabb breakdownból kiderül.

A tavalyi év egyik legnagyobb felhajtása a Blade Runner 2049 körül volt, ami nem csoda, hiszen egy harminc éves kultmozi folytatásáról van szó. A sci-fi akciófilm ráadásul nem is sikerült rosszul, emellett pedig a látvány is nagyon ütősre sikeredett. Utóbbival már mi is több ízben foglalkoztunk, de most érkezett egy meglehetősen hosszú breakdown video a Double Negative stúdiójától is.

A Double Negative csapata is a film számos részletével dolgozott, munkájuk nem korlátozódott egy bizonyos jelenetre vagy területre. A bő nyolc perces bemutató elején rögtön a Blade Runner 2049 hatalmas futurisztikus városát láthatjuk. Egy valódi város egyszerű épületeire ültették rá a monumentális toronyházakat, majd húzták melléjük a városfalat. Ezekre az épületekre külön layeren kerültek rá a hologram- és fényreklámok. Maguk a felhőkarcolók mind 3d-s modellek csupán, de elképesztően sok rétegben kerültek a jelenetekre a különböző effektek, hogy végül azt az összetett és valóságos képet kapjuk, amit a filmben is láthattunk. A video folytatásában már Ana de Armas, vagyis az általa alakított Joi játssza a főszerepet. A karakter ugyanis számos jelenetben hologramszerűen jelenik meg, egyik pillanatról a másikra változtatja a külsejét. Ezt pedig a színésznő 3d-s modelljével oldották meg. A végén pedig egy kis ízelítőt kapunk a repülő autókból is.

A Blade Runner 2049 látványvilága valóban lenyűgöző, nem véletlen, hogy több díjra is jelölték. Többek között versenyben van az idei Oscar gálán is a legjobb VFX kategóriában. Ezen olyan stúdiók dolgoztak a Double Negative mellett, mint a Rodeo FX, a UPP, az MPC Design vagy BUF.

MEGOSZTÁS:
Meshmag