The Great Showman breakdown a Brainstorm Digitaltól

Hugh Jackman tavalyi drámája, a The Great Showman egy ízig-vérig kosztümös film. Ám ma már ezek sem úgy készülnek, mint régen, a korabeli körítést ezúttal a Brainstorm Digital csapata vállalta magára.

Amikor Hugh Jackman épp nem Logan szerepét ölti magára valamelyik szuperhős-moziban, bevállal sokkal komolyabb alakításokat is. Ilyen volt tavaly a tavaly decemberben megjelent The Great Showman is, amelyben P.T. Barnum szerepét öltötte magára. Mivel a történet az 1800-as évek második felében játszódik, a korabeli világ vászonra vitelében a Brainstorm Digital csapatára is számítottak. A stúdió az alábbi breakdown videóban mutatta meg, hogy mely jelenetek fűződnek hozzájuk.

A The Great Showman forgatása során rengeteg jelenetet vettek fel szabadtéri helyszíneken. Ám ezek a legritkább esetben feleltek meg maradéktalanul Michael Gracey rendező elképzeléseinek. Ezért egy-egy ilyen jelenetet a Brainstorm Digital stúdió javított fel. Erre rögtön a video elején is van egy-két példa, ahogy az útmenti partoldalt még élénkebb fűvel, új bokrokkal és fákkal tették látványosabbá. Az is érdekes, hogy bizonyos esetekben a valós háttér alig tért el attól, amit végül digitálisan a helyükre illesztettek. Máshol pedig a kopasz fákat és bokrokat kellett dús lombkoronával ellátni. Egy másik jelenetben a főszereplő egy földúton közelít egy kúriához, ám valójában a földút nagyon is le volt aszfaltozva, csak a stúdió húzott rá néhány extra réteget. A video második felében egy csókjelenet is látható, ahol a nő kék sálja leng a tengerparti szélben. Valójában nem lengett, csak egy zöld háttér előtt felvett másik sálat illesztettek utólag a felvételre. Természetesen az utcán táncoló tömeg jelenetéhez is rengeteg extrát tett hozzá utólag a stúdió.

A Brainstorm Digital elsősorban olyan projektekben vesz részt, ahol nem látványos akciójeleneteket kell vászonra vinniük. Drámák és életrajzi filmek, sorozatok tarkítják portfóliójukat, mint a Wonder Wheel, a The Wolf of the Wall Street vagy a Café Society. Sorozatok terén pedig többek közt a Boardwalk Empire is hozzájuk köthető.

MEGOSZTÁS:
Meshmag