Three Billboards Outside Ebbing, Missouri breakdown

Az Oscar díjas Three Billboards Outside Ebbing, Missouri mozi elkészítéséből többek közt a Union VFX stúdiója is kivette a részét.

Néhány nappal ezelőtt zajlott le az idei Oscar díj átadási ceremóniája, ahol megannyi filmet, színészt és filmkészítőt díjaztak. A díjazottak között volt kétszeresen is a Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is, amely a legjobb színésznő (Frances McDormand) és a legjobb férfi mellékszereplő (Sam Rockwell) kategóriában győzedelmeskedett. A kissé komor hangvételű film elkészítésében a Union VFX is közreműködött, akik meg is mutatták munkájukat.

A fenti breakdown video egy olyan jelenettel kezdődik, ami sokunk fejében megfordulhatott már egy fogorvosi látogatás során. A főszereplő ugyanis kikapja az orvos kezéből a fúrót és beleállítja annak ujjába. Természetesen a valóságban csak imitálják a dolgot, a fúrófej és a sérülés is digitálisan került a felvételre. Ezt követően több kameraállásból is megnézhetjük, hogyan varázsolták a ház udvarára az őzet. Az állatot eredetileg egy kék háttér előtt vettek fel. A címben is említett városszéli plakátokat a forgatás során felgyújtották, de a filmbe azért jóval nagyobb lángok kerültek bele, szintén a Union VFX jóvoltából. Természetesen a tűz oltásáról szóló részben is csak utólag kerültek a jelenetbe a lángok. A Molotov koktélos jelenetben pedig külön vették fel a palackot eldobó színészt, külön a felcsapó lángokat, majd ezeket vágták össze.

A Union VFX a Three Billboards Outside Ebbing, Missouri előtt olyan filmeken dolgozott, mint a Bridget Jones’ Baby, a T2 Trainspotting, a 127 Hours vagy az Everest.

MEGOSZTÁS:
Meshmag