Megjelent a Megascans Bridge 2018

A Megascans Bridge a Quixel online 3d-s scan-adatbázisának elemeit segít konvertálni bármely grafikus motorhoz vagy DCC-szoftverhez. Az ingyenes alkalmazás eddigi legnagyobb frissítését kapta a napokban.

A Quixel egy meglehetősen nagy online adatbázissal rendelkezik, amelyben hatalmas méretű 3d-s scannek találhatók mindenféléről. Olyan tartalomhoz lehet hozzáférni, amely bármely videojáték vagy mozi, esetleg más projekt elkészítéséhez nagy segítséget nyújthat. Legyen szó növényekről, tárgyakról, épületekről, élőlényekről, tereptárgyakról vagy épp talajmintákról, óriási adatbázis áll a felhasználók rendelkezésére. A Megascans Bridge 2018 segítségével most ezekhez minden korábbinál könnyebben lehet hozzáférni.

A Megascans Bridge 2018 a Quixel alkalmazásának legújabb kiadása, amely a fejlesztők elmondása szerint az eddigi legjelentősebb frissítését kapta meg. Az alkalmazás segítségével gyorsan és egyszerűen lehet az online adatbázis bármely elemét átkonvertálni valamely grafikus motor vagy DCC-szoftver igényei szerint. Az alkalmazással azonnal elérjük az adatbázist, amelyben kereshetünk, megnézhetjük a scannek előnézeteit, letölthetjük, rendszerezhetjük és exportálhatjuk azokat. Megadhatjuk, hogy milyen formátumban és felbontásban szeretnénk letölteni a kiválasztott elemeket, valamint a texture map formátumát is beállíthatjuk. Az Unreal Engine 4 és a Unity is saját előre megadott beállításokkal rendelkezik. Ezt követően a Bridge segítségével automatikusan konvertálhatjuk a letöltött elemeket az Unreal Engine 4, a Unity vagy a 3ds Max és a Maya által használt formátumra. Az exportálási folyamat paraméterezhető a Python segítségével, de ehhez már nincs szükség az online kapcsolatra sem az adatbázissal.

A Megascans Bridge 2018 további hasznos újdonságokkal is bővült. Ezek egyike, hogy a letöltéseket és az exportálást is elvégezhetjük csoportos műveletként is, amellyel jelentősen meggyorsíthatjuk a munkát. Emellett immár élő kapcsolat is van az Unreal Engine 4, valamint a Unity motorokkal is. Utóbbiak szintén a munka gördülékenyebbé tételét célozzák, ugyanis az automatikus konvertálás után a fájlok a grafikus motorok szerint a megfelelő formátumban és a megfelelő mappába kerülnek. A Bridge ráadásul külön képes kezelni a grafikus motorok különböző verzióit is. A kevésbé kardinális, de hasznos újdonságok közé tartozik, hogy a Bridge-t rögzíthetjük a képernyő tetején, hogy állandóan figyelemmel követhessük a letöltések állapotát.

A Megascans Bridge 2018 teljesen ingyenes, ráadásul használatához Megascans előfizetésre sincs szükség. Az új frissítéssel a Windows változat mellett megérkezett a Linuxra és Mac OS-re szánt verzió is.

MEGOSZTÁS:
Meshmag