Genghis Khan breakdown video a Redchillies VFX-től

A Gengish Khan történetét elmesélő filmen több stúdió is dolgozott, köztük a Redchillies VFX és a Tippett Studio. Most előbbi mutatta meg, mely jeleneteket készítették ők.

Gengish Khan vagy, ahogy nálunk mondják, Dzsingisz kán egyike volt a középkori távol-kelet legrettegettebb hadvezéreinek. Az ő történetét számtalan alkalommal vitték már mozivászonra, legutóbb idén tavasszal. Chaolu Hasi rendező filmje nem igen látványosra sikeredett, ami köszönhető többek közt a Redchillies VFX stúdió közreműködésének is. A csapat a napokban egy új breakdown videóban mutatta be, mely jeleneteken dolgoztak ők.

A három és fél perces bemutatóban több, egymástól témában erősen különböző jelenetet is láthatunk. Ilyen a gyermek születése, ahol a csecsemőt utólag rajzolták a képre vagy épp a harci jelenet, ahol a katonát átdöfő dárda nem valódi. Számos olyan felvételen is dolgoztak, ahol 3D-s modellek szerepelnek, máshol a háttérben magasodó hegycsúcsokat készítették. Több alkalommal alkalmaztak tömegszimulációs eszközöket, legyen szó lovas jelenetről vagy egy sereg felállásáról.  A legösszetettebb felvételek a harci jelenetek voltak, ahol külön vették fel a háttérben csatázó katonákat, az előttük álló szereplőket, de külön került oda a háttér és az előtérben szereplő lovasok is.

A Redchillies mellett a Tippett Studio is kivette a részét a film elkészítéséből. Ők kifejezetten a moziban szereplő különböző lényekkel foglalkoztak. Ők késztették az állatokat, a farkasokat, medvéket, sasokat. Valamint ők keltették életre a misztikus szörnyeket is, de előfordult, hogy teljes jeleneteket is készítettek. Összesen 116 felvételen, 30 elemen és 2 háttéren dolgoztak, mindössze hat hónap leforgása alatt.

MEGOSZTÁS:
Meshmag