Life breakdown a Double Negative-tól

Facebook

Jake Gyllenhaal és Ryan Reynolds tavalyi sci-fije egy szélsebesen fejlődő idegen életformáról szól. Egy ilyet még a mozivásznon sem egyszerű életre kelteni. Ebben segített a Double Negative stúdió csapata.

Jake Gyllenhaal és Ryan Reynolds napjaink legtermékenyebb és legnépszerűbb színészei közé tartoznak, akik évről évre számos moziban szerepelnek. Tavaly többek közt a Life című sci-fiben is felbukkantak, amely egy Föld körül keringő űrállomáson játszódik. Eddig akár Gravitáció is lehetne, ám ezen az állomáson egy idegen életformát kutatnak. Ennek az életformának pedig van egy roppant aggasztó tulajdonsága: emberi léptékben mérve szélvész gyorsasággal fejlődik és alkalmazkodik.

Ezt az életformát a mozivásznon többek közt a Double Negative VFX-stúdió keltette életre. Ők pedig a napokban egy vadonatúj breakdown videóban mutatták be azokat a jeleneteket, amelyeken ők dolgoztak. A video elején egy patkányt láthatunk, amelynek nem sikerül túl vidámra az első találkozás egy földönkívülivel. Az ugyanis bekebelezi őt, ezt pedig teljes egészében a stúdió modellezte le lépésről lépésre. Mivel a lény átlátszó, ezért a villámgyors emésztés teljes folyamatát figyelemmel kísérhetjük. A stúdió így a patkányt is aprólékosan modellezte le a csontváztól az izmokon keresztül egészen a bundájáig. A folytatásban már az egyik kutató játszadozik a lénnyel, amely apró csíraként jelenik meg a képernyőn – természetesen ez is teljesen 3d-s modell. Később aztán fokozódik a helyzet, amikor egy másik asztronauta harcol az életéért – a lény épp a száján készül bemászni. A video második felében a stúdió azt is megmutatja, hogy nem csak földönkívülieket tud remekül modellezni, hanem az ISS-t is bármikor földkörüli pályára állítják egy film kedvéért. És végül láthatjuk a teljesen kifejlett lényt is zárásként.

A Double Negative mozifilmeken és TV-sorozatokon egyaránt dolgozik. Portfólióját olyan filmek alkotják, mint a Godzilla: King of the Monsters, a Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, a Deadpool 2, a The Meg vagy épp a Venom. Sorozatok közül dolgoztak a Westworld, az Altered Carbon, a Marvel’s Inhumans és a Black Mirror egyes epizódjain is.

MEGOSZTÁS:
Facebook
Meshmag