Paintstorm - egy új digitális festőprogram

A Paintstorm Studio az egyik legújabb 2D művészeti applikáció, ami a Photoshop sarkában lohol. A nulláról fejlesztették kifejezetten professzionális digitális festésre fókuszálva, ami miatt nagy hangsúly van a brush-okon. A fejlesztők eredetileg a legkényelmesebb funkciókat akarták összegyűjteni a már létező szoftverekből, például a Stabilizert a Paint Tool SAI-ból, a Bristle Brushokat a Corel Painterből, a Close Gaps funkciót a Clip Studioból, az egyedi brush formákat a Photoshopból, satöbbi – viszont mára a Paintstorm már sok saját, eredeti funkcióval is rendelkezik. Talán a leghasznosabb a szoftverben az, hogy nagyon rugalmasan használja a brush-okat. Minden paraméter egyenként állítható, és ráadásul diagramokhoz vannak párosítva. Tulajdonképpen a brushok használata nem a legegyszerűbb a felhasználók szempontjából, ezért is célozták meg a professzionális felhasználókat a hobbiistákkal szemben.

Egyéb brushokkal kapcsolatos funkció még a saját bristle brush készítése mindenféle formában és variációban, az ecsetvonások utólagos korrekciója, a brush paraméterek perspektívához rendelése, az ecsetvonás stabilizátor, kézreálló színkeverő, és sok más.

A Paintstorm öröklicensze 19.00 dollárba kerül, és ingyenes trial verzió is letölthető belőle. A szoftver az iPadra is elérhető 12.99 dollárért.

Tudj meg többet a Paintstorm Studio weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag