Radeon Pro V340 az AMD-től

Az AMD bemutatta a Radeon Pro V340-et, az új Radeon Pro V széria legújabb videokártyáját. Ezt a szériát data centerek és renderfarmok igényeire fejlesztették ki.

Az AMD Vega architektúrájára alapozott, dual-GPU-val rendelkező Radeon Pro V340-ben 32GB HBM2 memória található, amit 32 külön 1GB-os virtual machine-ra lehet osztani.

A célközönség a több felhasználójú data centerek és szerverfarmok felhasználói
Mint ahogy az NVIDIA Tesla GPU-i és DGX GPU rendszerei, a Radeon Pro V340 is inkább a data centereket és szerverfarmokat célozza az egyéni művészek munkagépei helyett.

Épp emiatt a leghangsúlyosabban a feldarabolható on-board memóriát promózzák, ami a sajtótájékoztatójuk szerint 33%-kal több, mint a vetélytársakéi.

Minden bizonnyal ezzel a Radeon Pro V340-hez árban közel álló NVIDIA kártyákra gondoltak, és nem a legújabbakra, mivel az összehasonlító szekcióban a régi Tesla P40-et hozták fel a Tesla V100 helyett.

A V340 az AMD MxGPU GPU virtualizáció technológiáját használja, és két virtualizált encode engine-t foglal magába, amik a video outputot H.264 vagy H.265 formátumba tömörítik.


Két Radeon Pro Vega 56 GPU, komoly passzív hűtéssel
A Radeon Pro V340 két Radeon Pro Vega 56 GPU-ból áll össze, így nem okoz meglepetést a specifikációja: 7168 Stream processzor a Vega 56 3584 processzora helyett, és 112 compute unit.

Ez a kártya két slotot foglal, 300W TDP-vel, viszont a fentebb látható robbantott ábra alapján elég komoly passzív hűtéses architektúrával rendelkezik.

A Radeon Pro V340 megjelenése 2018 utolsó negyedében várható. Az AMD még nem hozta nyilvánosságra a kártya árát.

Több info az AMD weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag