Altered Carbon VFX breakdown

A Milk VFX csapata is dolgozik a Netflix Altered Carbon sorozatán, most azt is megmutatják, hogy melyik jeleneteken.

A Netflix egyik legújabb sorozata, az Altered Carbon egyelőre csak egy évadot ért meg, de ez nagy népszerűségnek örvend. A zord, cyberpunk jövőt elénk vázoló sorozat elkészítéséből többek közt a Milk VFX stúdió is kivette a részét. Ők most egy új breakdown videóban mutatták meg, mely jeleneteken dolgoztak.

Összesen hetven jelenetnél működtek közre, amelyek a hetedik epizódban szerepelnek. Ebben a sorozat főszereplője, Kovacs háttértörténetét ismerhetjük meg egy visszaemlékezés formájában. A breakdown videóban először egy lángoló erdőt láthatunk, amelynek elkészítésekor valódi erdőről készül assetbe ültették be a digitálisan elkészített lángoló fatörzseket. Összesen tíz különböző ilyen fát készítettek el, ezeket variálták, de a jelenetben valódi füst is látható. A video később egy űrhajón folytatódik, ehhez előre megadott assetteket használtak fel itt-ott kiegészítve saját effektekkel. A hajó felrobbanásának effektje is teljes egészében náluk készült.

A Milk VFX mozifilmeken és sorozatokon egyaránt dolgozik, de készítettek már VR-élményt is. Olyan filmek jeleneteinél működtek közre, mint az Adrift, a Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald vagy a Kingsman: The Golden Circle. Sorozatok terén pedig többek közt a The Alienist, a Sherlock és a Doctor Who is szerepel a portfóliójukban.

MEGOSZTÁS:
Meshmag