Új fluid engine a Trapcode Suite 15-ben

A Red Giant kiadta a motion graphics és VFX After Effects plugincsomag, a Trapcode Suite 15-ös verzióját. A legnagyobb újítás az új fluid physics engine a Particular 4 és Form 4 pluginokhoz.

Emellett a Mir 3 terrain generáló plugin is frissült: új felületi shaderpresetek kerültek bele, és már OBJ formátumban is importálhatunk vele.

Particular 4 és Form 4: új Dynamic Fluids engine a gáz alapú effektekhez
A legnagyobb újítás a Trapcode Suite 15-ben az új Dynamic Fluids physics engine, amit a fentebb beágyazott, Territory Studio által összedobott teaser-ben is láthattok.

Az engine-t, ami által a particle-ök képesek úgy viselkedni, mintha valódi folyadékban mozognának, a Particular 3D particle rendszerhez és a Form particle grid eszközhöz adták hozzá.

Az online dokumentáció alapján úgy néz ki, hogy az engine inkább az egyszerűbb és stilizáltabb effektekre lesz ideális, ellentétben a komplexebb dedikált szoftverekkel, mint a FumeFX vagy a TurbulenceFD.

A felhasználók három viselkedési forma közül választhatnak: buoyancy és swirl, vortex ring, és vortex tube. Ezeket a preseteket utána tovább hangolhatjuk olyan beállításokkal, mint például időzítés, elhelyezés, méret és a randomizáció mértéke.

Az új engine által vezérelt particle-ök interakcióba is léphetnek egymással: a demo-ban azt is láthatjuk, hogy néz ki, amikor két sugárnyi particle találkozik.

Mindkét plugin több új presetet kapott az új funkciók bemutatása miatt. A Designer system – a mindkét pluginban megtalálható eszköz, amivel testre szabhatjuk az effekteket – is frissült.

Mir 3: új surface presetek és OBJ támogatás
A Mir terrain generátor is frissült: a hármas verzióban új surface presetek érkeztek, egészen a wireframe-től a smooth shaded megjelenítési módig, olyan matériákkal, mint a króm, műanyag és szatén.

Továbbá a Mir-rel mostantól már OBJ formátumban is importálhatunk modelleket; a plugin maga 60 modellel érkezik.

A suite-ban foglalt többi plugin-hoz ez alkalommal nem érkezett frissítés.

A Trapcode Suite 15 az After Effects CC 2014-gyel és újabb verzióival kompatibilis Windows-on és Mac OS X-en. A teljes Suite licensze 999 dollárba kerül, viszont a pluginokat külön-külön is megvásárolhatjuk.

Több információ a Trapcode Suite 15 újdonságairól a Red Giant blogján

MEGOSZTÁS:
Meshmag