Vue anyagok a QuadSpinner Open Source programja keretében

A terrain eszközökkel foglalkozó QuadSpinner a teljes Vue asset portfólióját open-source-sszá tette.

Az e-on software world-generation tooljához való anyagok között több, mint 70 atmoszféra preset, 40 MetaNode és 16 matériaszett található, a füves területektől a köveken keresztül a jégig és magmáig.

Felhasználni és tanulni is tökéletes
A QuadSpinner Vue Legacy kollekciójában lévő assetek nagy része nyitott, tehát megtekinthetjük, hogyan tevődnek össze.

Ezen kívül van még egy szett félkész anyag is a QuadSpinner egyik alapító tagja, Dax Pandhi személyes könyvtárából, amiket többek között a Star Trek és a Battlestar Galactica projekteken való munkájához használt.

A GitHub repositoryban a QuadSpinner Vue oktató videóihoz is található anyag – ezeket az oktató videókat már a YouTube channelükön is elérhetjük.

Mindemellett Pandhi Realism in Vue 2011-es kiadású könyvét is ingyenesen elérhetővé tették egy külön GitHub repository által.

Ez csak a kezdete az open-source anyagoknak
A QuadSpinner, ami jelenleg a WorldMachine-hez a GeoGlyph pluginon, illetve a Gaea különálló terrain design tool-on dolgozik, a jelenlegi open-source assetek kiadását csak a kezdetnek tartja.

A csapat egy szélesebb körű programon dolgozik, a QuadSpinner Open Source kezdeményezésen, aminek keretében még több anyag várható tőlük.

A QuadSpinner Vue Legacy assetei Creative Commons Attribution 4.0 licensz alatt érhetőek el. A legtöbb fájl Vue 7.5-ben, 8-ban, 9.5-ben, 10.5-ben vagy 11.5-ben készült, szóval a legújabb Vue verziók is képesek megnyitni őket.

A QuadSpinner blogposztja az Open Source programjukról

A QuadSpinner open-source VUE anyagainak letöltése a GitHub-ról

MEGOSZTÁS:
Meshmag