Két ingyenes animált stock karakter a Renderpeople oldaláról

A Renderpeople online asset store még idén áprilisban ingyenesen letölthetővé tett egy animált női karaktert 3ds Max, Cinema 4D, Maya és FBX formátumban. Emellé csatlakozott most egy második letölthető karakter is: egy férfi táncos.

Jó minőségű, ingyenes, előre riggelt 3D karakterek 3ds Max, CInema 4D, Maya és FBX formátumban
Az első ingyenes karakter, Sophia egy 3D scan-ből retopologizált modell, ami a Renderpeople új animált stock karakterkollekciójához készült teaser gyanánt.

Sophia teljesen kész riggel rendelkezik, és a többi, megvásárolható karakterrel ellentétben egy rövid animációt is kapunk hozzá, amiben a súlypontját áthelyezi egyik lábáról a másikra, karba teszi a kezeit, majd csípőre.

A modell kész textúrákkal rendelkezik, és V-Ray matériákat is kapunk hozzá a Maya, 3ds Max és Cinema 4D formátumokban, illetve az utóbbi kettőhöz Corona és OctaneRender-rel kompatibilis matériák is elérhetőek.

A női modellhez nemrég csatlakozott egy férfi modell is: ezúttal egy táncost szkenneltek be, és az animációját is megkapjuk mellé.

A Renderpeople többi ingyenes karakteréhez hasonlóan Sophia és a férfi karakter is használható kommersz projektekben.

A Renderpeople könyvtárában egyébként több ezer stock karakter található, darabjuk körülbelül 55-165 dollár. A modelleket a könyvtárban rendezhetjük kor, nem, rassz, öltözködési stílus és póz szerint is.

Ezek a karakterek elsősorban a hátterükből kivágott, fényképezett emberek helyét hivatottak átvenni a vizualizációs munkák workflow-jában.

Az ingyenes karakterek letöltése a Renderpeople weboldaláról

MEGOSZTÁS:
Meshmag