Megérkezett a The Grove Release 7 bétája

Az F12 kiadta a The Grove Blender alapú biológiailag hihető fákat generáló eszköz Release 7-es verzióját.

A frissítésben támogatottak a Blender 2.8 új funkciói, és egy vadiúj, teljesen non-destruktív workflow – mostantól az elkészült fákba bármikor belenyúlhatunk utólag is.

Az igazi fák formáinak hű rekreációja
A The Grove parametrikusan áll hozzá a fák generálásához, olyan beállításokkal, amikkel úgy befolyásolhatjuk a növények formáját, ahogy azt a való életben a természet és egyéb külső faktorok is teszik. Ennek köszönhetően az elkészült famodellek jóval élethűbbek lesznek, mint a teljesen random generált fák.

Amint kész a fa alap formájának generálása, a The Grove kitölti az üres helyeket 'Twig'-ekkel: instance-elt geometriával, ami nem csak a névből is sejthető gallyakat reprezentálja, hanem a leveleket, virágokat és gyümölcsöket is. Ezek mind külön vásárolhatóak meg az applikációhoz.

A szoftver maga egy Blender add-on, de a végeredményként kapott textúrázott geometry-t kiexportálhatjuk a leggyakrabban használt fájlformátumokba, például FBX-be és OBJ-be is, így később más DCC applikációkban is felhasználhatóak.

A Blender 2.8 teljes támogatása
A Release 7-tel a The Grove már teljesen a Blender 2.8-ra épül, aminek egyébként a bétája nemsokára hivatalosan is megérkezik.

Van Keulen, a fejlesztő azt javasolja, komolyabb dolgokra még ne használjuk a Release 7-et, amíg ki nem jön a Blender 2.8 stabil változata, de azt mondta, ő nem tudta kivárni, amíg ez megtörténik, ezért is adta ki a szoftvert a Blender 2.8-nál korábban.

Az egyik Blender 2.8-as funkció, amit a The Grove kihasznál, a Collections rendszer. Ennek segítségével a Grove objektumokat hierarchiaként is megjeleníthetjük, külön csoportosítva a gallyakat és a növekedési formát a fán belül.

Gyorsabb, interaktívabb, kevésbé destruktív workflow
A frissítéssel a workflow interaktívabb lett – a faágak kiválasztásakor azok azonnal megjelennek a fán – és kevésbé destruktív.

Ezúttal már a generálás után is beleszerkeszthetünk a fába, vagy hozzáadhatunk szélanimációt, még abban az esetben is, ha közben átváltottunk más eszközre, vagy kiléptünk a szoftverből és újratöltöttük a fájlt.

A különálló fageneráló folyamatokat, mint a növekedést vagy metszést szétválasztották saját operátorokra, így a teljesítmény növekedett a nagyobb scene-ek megjelenítése esetében.

A felhasználók továbbá nagyobb beleszólással rendelkeznek abba, hogy mikor frissül a fa: a nem alapvető változtatásokat már nem muszáj automatikusan lefuttatnunk, hanem manuálisan dönthetjük el, mikor építjük újra a fát.

Egyéb kisebb újdonság a szélanimációk javítása és a faágak simítása, illetve néhány UI-beli változás.

A The Grove Release 7 kizárólag Blender 2.8-cal működik Windows-on, Linux-on vagy Mac OS X-en. A Blender 2.79 felhasználóinak továbbra is elérhető a Release 6.

Az applikáció 109 dollárba kerül, és a külön Twig-ek 9.60 euróért vásárolhatóak meg hozzá.

Az újdonságok teljes listája a The Grove Release 7 weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag