Olcsóbb, 650 dolláros Cintiq érkezik a Wacomtól

A Wacom kibocsátotta a Cintiq nevű kijelzővel rendelkező digitalizáló tábla termékcsaládjának legújabb tagját, a Cintiq 16-ot. A készüléknek 16.6 inches kijelzője van, és ez eddig a legolcsóbb a kategóriában a Wacomtól – a cég ezt a gépet professzionális felhasználóknak, diákoknak és hobbiistáknak egyaránt ajánlja.

Az új modell 650 dolláros ára 150 dollárral kevesebb, mint a már piacon levő Cintiq Pro 13-é, és kevesebb, mint a fele a Cintiq Pro 16 árának.

Az eddigi legolcsóbb Cintiq, de ezt a képernyőminőség bánja
Az új gép a Wacom Intuos táblák és a Cintiq Pro táblák között tátongó űrt hivatott betölteni, egy relatíve magas minőségű készüléket nyújtva relatíve alacsony árért.

650 dollárért kapunk egy olyan kijelzős digitalizáló táblát, ami nagyon hasonlít a Cintiq Pro 16-ra, és ugyanaz a Pro Pen 2 stylus jár hozzá a maga 8,192 szintes nyomásérzékenységével.

Ahol a két készülék különbözik, az a képernyőminőség: a Cintiq 16 1920 x 1080 pixeles felbontással érkezik a Cintiq Pro 16 3840 x 2160 pixeles felbontásával szemben. A color gamut is alacsonyabb: 72% NTSC a 94% Adobe RGB-vel szemben.

Emellett a fényerő is elmarad a Cintiq Pro 16-é mögött, de a kontrasztarány és a belátási szög megegyezik.

Egyéb hiányosság még az érintőfelület és a beépített stylustartó hiánya, és kevesebb póthegy is a stylushoz. A Cintiq 16 az 1,9 kilogrammos súlyával több, mint 25%-kal nehezebb is, mint a Cintiq Pro 16.

Még mindig drágább, mint a konkurenciáé
A Cintiq 16 így egy kategóriába került az általánosan alacsonyabb specifikációkkal rendelkező digitalizáló táblákkal, például a Huion Kamvas tábláival.

Ennek ellenére az ára még mindig magasabb: a méretben legközelebbi Kamvas (ami egy inch-csel kisebb, mint a Cintiq 16) ugyanazt a képernyőfelbontást, stylusérzékenységet és color gamutot kínálja, de több, mint 70 dollárral olcsóbban.

Természetesen a Cintiq 16 oldalán viszont ott a Wacom név értéke is: a cég konzisztensen magas minőségű, megbízható termékekkel vezeti a digitalizáló táblák piacát már évek óta. Érdekes kérdés viszont, hogy egy olyan célközönség, akiknek fontos az ár, vajon ezt a táblát választja-e, vagy inkább az olcsóbb alternatívákat.

Több információ és részletes specifikációk a Wacom weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag