RE:Lens V2 a RE:Vision Effects-től

A RE:Vision Effects kiadta a RE:Lens lencsekonverziós és stabilizátor pluginjának V2-es verzióját. A szoftverrel 180 fokos és 360 fokos VR felvételekkel dolgozhatunk a legnépszerűbb compositing applikációkon belül.

A frissítéssel már szupernagy látószögű halszemoptikás felvételeket is stabilizálhatunk, és egy új 'kisbolygó' effekt is belekerült a LatLong formátumú anyagok számára.

360 fokos vagy szuper széles látószögű videó fisheye lencsés felvételből
A RE:Lens első verziója 2016-ban jött ki, és a felhasználók által halszemoptikával vagy mirror ballal rögzített felvételeket hivatott feljavítani szupernagy látószögű videóvá.

A feljavított anyagot exportálhatjuk LatLong formátumba, amit aztán 360 fokos videóként tekinthetünk meg; vagy standard 2D formátumba is, amiben beállíthatjuk a kamera pozícióját és mozgását.

RE:Lens V2-es újdonság: jobb halszemoptikás stabilizáció
A V2-es frissítéssel már extrém halszemoptikával rögzített felvételeket is stabilizálhatunk, és új nézeteket renderelhetünk ki belőlük.

Az equisolid halszemoptikás felvételekhez két új Undistort opció érkezett, amik szokatlanabb lencsetípusokat reprezentálnak.

Mindemellé output field of view beállításokat is kapunk a LatLong-ból fisheye formátumba való konvertáláskor – így egyszerűbben válthatunk a két formátum között.

Egyéb újdonság még a 'kisbolygó' effekt a LatLong anyagokhoz – ezt láthatjuk a beágyazott videóban is.

A RE:Lens V2 After Effects-szel, DaVinci Resolve-val, Final Cut Pro-val, Fusion-nel, HitFilm-mel, Motion-nel, Natron-nal, Nuke-kal, Premiere Pro-val, Scratch-csel és Silhouette-tel működik.

Egy új licensz 189.95 dollárba kerül, és választhatunk, hogy melyik szoftvercsomaggal szeretnénk használni a plugint: különválasztották az Adobe szoftverekkel, az Apple szoftverekkel és az egyéb OFX-kompatibilis applikációkkal működő verziókat, és egy licensz csak egy csomaghoz használható.

Az újdonságok teljes listája

Több információ a Re:Lens-ről a termék weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag