Deep FX Studio béta a Deep FX World-től

A Deep FX World kiadta a Deep FX Studio standalone procedurális animációs és multiphysics szimulációs szoftver béta verzióját.

A szoftver, ami a cég saját LightWave folyadékszimulációs pluginjára, a Deep Rising FX-re épül, képes a rigid body, fracture és granuláris folyadék szimulációjára is, és Alembic formátummal vihetjük át a benne végzett munkánkat más DCC applikációkba.

Standalone node alapú multiphysics tool Alembic és Python támogatással
A Deep FX Studio egy node alapú procedurális animációs és szimulációs csomag. A szoftver többféle szimulációs típust is támogat – például a részecskealapú SPH fluid solvert, a granuláris folyadékszimulációt, és a rigid body szimulációt is az open-source Bullet physics könyvtárak alapján; és pre-facturing rendszer is található benne.

Geomtery-t OBJ vagy Collada formátumban importálhatunk bele, és a szimulációkat Alembic cache-ekként vagy VDB volumetricsként exportálhatunk belőle.

Az applikációt testre is szabhatjuk a Python szkriptnyelv segítségével.

Demok megtekinthetőek a Deep FX World YouTube csatornáján
A Deep FX Studio online dokumentációja még nincs egészen kész, de az alap workflow-t három kezdő tutorial alapján tekinthetjük meg a Deep FX World YouTube csatornáján.

A YouTube csatornán emellett több renderelt szimulációs demót is találhatunk, bár ezek eléggé egyszerűek és csak alap teszt scene-eket mutatnak.

A Deep FX World a béta ideje alatt folyamatosan fogadja a tanácsokat és felhasználói visszajelzéseket, hogy a béta időszak végén a lehető legjobb verziót adhassák ki a szoftverből.

A Deep FX Studio bétája csak Windowsra érhető el, és early access kedvezménnyel vásárolható meg. A szoftver limitált idejű demó keretei között ingyenesen ki is próbálható.

Több információ a Deep FX Studio-ról a Deep FX World weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag