Maxivz's Interactive Tools: igyenesen letölthető 3ds Max eszközök

A Starbreeze Studios senior weapons artist-ja, Maxi Vazquez kiadta a Maxivz's Interactive Tools-t. A csomag 18 ingyenes scriptet tartalmaz a 3ds Max-hoz, amik felgyorsítják a modellezés egyes folyamatait a produktívabb munka érdekében.

A toolok segítségével például a 3D primitívek hozzáadása, a chamfering, a bevelling és a meshek egymáshoz igazítása is megoldható kizárólag gyorsbillentyűk és egérgombok használatával.

A leggyakrabban használt műveletek egyszerűsítése
A script intuitív, kontext-szenzitív eszközök gyűjteménye, amik nagyrészt egérmozdulatokra és módosító billentyűkre alapulnak, így nincs szükség az interfész gombjainak használatára.

A toolokkal a chamfering, bevelling vagy a Shell modifierek alkalmazása lehetséges kizárólag gyorsbillentyűk használatával, kihagyva a 3ds Max interfészét, és így a felesleges egérmozdulatokat és kattingatást a folyamatból.

Emellett egy másik script a sokszor használt 3D primitívek – plane-ek, dobozok, hengerek és gömbök – scene-hez adását is megkönnyíti: a méretet, szegmentációt és elhelyezést is befolyásolhatjuk gyorsbillentyűkkel.

A scriptek között helyet kapott egy adag "smart macro" is, amik több 3ds Max műveletet hajtanak végre egy előre megadott sorrendben – ezek között található a bájos nevet viselő "Fix Fucked Meshes" macro, ami először a Turn To Mesh-t, majd a Turn To Poly modifier-t, végül pedig a Reset XForm-ot alkalmazza.

A Maxivz's Interactive Tools Maxi Vazquez Gumroad store-járól tölthető le. A letöltésnél beírhatunk bármilyen összeget adományképpen.

A scriptek 3ds Max 2015-höz készültek, de elméletileg az újabb verziókban is működniük kell. A scriptek közül van néhány, ami külső 3ds Max pluginokra hivatkozik.

Vazquez emellett Mayához is kiadott egy hasonló kollekciót Smart Scripts for Maya néven.

Maxivz's Interactive Tools demók megtekintése Maxi Vazquez ArtStation galériájában

A Maxivz's Interactive Tools letöltése Gumroad-ról

A Maxivz's Interactive Tools online dokumentációja

MEGOSZTÁS:
Meshmag