Digitális emberek a Unity-ben: The Heretic demo

A Unity Technologies kiadott egy teasert a The Heretic című rövidfilmhez, ami a Unity játékmotor valósidejű renderelési képességeit hivatott bemutatni. A videó a Unity GDC 2019-es keynote részeként került bemutatásra.

A demo, ami 1440p-s felbontáson fut 30 fps-sel egy felső kategóriás gamer PC-n, teljesen valós idejű fényeket használ, és kiemeli a Unity mostanában végzett munkáját a fotorealisztikus emberek megjelenítési technológiáján.

A Unity "első próbálkozása" a fotorealisztikus emberek megjelenítésével
A Heretic teaser meglehetősen enigmatikus – az emberi főszereplő egy földalatti alagútban sétál, ahol valamiféle másik világba nyit portált.

Mint a Unity előző tech demói, az Adam és a Book of the Dead, a Heretic sem a sztorijával próbálja lenyűgözni a nézőket, hanem a látványra fekszik rá: ezúttal a fotorealisztikus emberek renderelése van a középpontban.

A fotorealisztikus emberek renderelése eddig az Unreal specialitása volt, de úgy tűnik, a Unity szeretne felzárkózni.

A Unity csapata úgy nyilatkozott erről a videóról, hogy ez az első, hogy fotorealisztikus emberi karaktereket próbáltak megjeleníteni, és épp emiatt kicsi projektet választottak a tesztelésre, ami által pipeline-t és minőségi standardot alkottak.

Kész szoftvereket és feljesztés alatt álló eszközöket is használtak
A főszereplő a brit Infinite-Realities által rögzített 3D scan adatok alapján készült, amiket a Russian3DScanner facial topologisation technológiájával dolgoztak fel.

A riggelést a Snapper Systems végezte, akiknek a specialitása az arci animáció.

A karakterek bőrén, szemein, fogain és haján alkalmazott shaderek mind újak, és az új High Definition Render Pipeline-on (HDRP) alapulnak, ami a tavalyi Unity 2018.2-es frissítésben mutatkozott be.

A demo, ami kizárólag valós idejű fényeket használ, egy új "probe-based lighting solution"-t is alkalmaz, ami jelenleg fejlesztés alatt áll, és a HDRP jövőbeli frissítései részeként várható.

A demo technológiája és shaderei publikusan is elérhetőek lesznek, mikor a teljes rövidfilmet befejezik és kiadják valamikor az idei év folyamán.

További információk a The Heretic teaserének készítéséről a Unity Technologies weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag