Megjelent az After Effects CC 16.1

Az Adobe kiadta az After Effects CC 16.1-et. A compositing szoftver legújabb frissítésével érkezett egy új Content-Aware Fill tool videókhoz, bővült a GPU gyorsítás támogatása és bekerült egy új Expressions Editor is.

A frissítést jövő héten a NAB 2019-en fogják showcase-elni a többi Adobe videós szoftver Spring 2019-es frissítése mellett.

A Content-Aware Fill automatikusan eltávolítja az objektumokat a felvételekről
Az After Effects 16.1 legfontosabb újdonságára már régóta vártak a felhasználók: a Content-Aware Fill toolt a Photoshop azonos nevű eszközéről mintázták.

Az After Effects-es verzió automatikusan lecseréli a kivágandó objektumokat más frame-ekből szerzett háttérpixelekre, illetve képes mintát venni egy tiszta referenciából is.

Az eltávolítandó terület manuálisan keyframe-elt maszkokkal, vagy az After Effects beépített tracking eszközeivel jelölhető ki, és vannak különböző eltávolítási módok objektumok és logók számára.

A Content-Aware Fill statikus kamerával és mozgó kamerával rögzített anyagokon is működik: az Adobe egyik régebbi demója helikopteres felvételen mutatta be az eszközt.

Felhasználási példának az Adobe a felszerelések és a kamera rigek eltávolítását hozta fel a 360 fokos videókról.

Expressions Editor, jobb GPU gyorsítás és workflow javítások
Egyéb újdonság még az After Effects CC 16.0-ban hozzáadott JacaScript expressions engine-hez készült új editor, ami a fentebbi képen is látható.

Az új szerkesztő támogatja a sorok számozását, a brace highlightingot, code-foldingot, és a gyakran használt szintaxisok automatikus befejezését. Az editor kinézete és az automatikus befejezés is testre szabható.

Az Adobe emellett továbbfejlesztette az After Effects legfontosabb funkcióihoz a GPU gyorsítást – a mostani frissítéssel a Roughen Edges és Change Color effektek kaptak támogatást 16-bit és 32-bit color depthen.

A RED feltévelek GPU gyorsított debayeringje már működik Mac OS X-en is.

A betűtípusok már automatikusan szinkronizálódnak több munkagép között az Adobe Fonts-on keresztül, és a guide setupok is exportálhatóak, hogy több projekt között is konzisztensek maradjanak a beállítások, vagy hogy a Premiere Pro-ban is használhatóak legyenek.

Az After Effects CC 16.1 Windows 10-re és Mac OS X 10.12-re érhető el.

Az After Effects CC 16.1 újdonságainak teljes listája az online dokumentációban

MEGOSZTÁS:
Meshmag