A Maxon megvette a Redshiftet

A Maxon Computer megvásárolta a Redshift Rendering Technologies céget és minden alkalmazottját – ők fejlesztik a Redshift GPU production renderert. A tranzakciót a NAB 2019 rendezvényen jelentették be.

Mindkét cég tisztázta, hogy a Redshiftnek sem az árai, sem a licenszei, és még a roadmapja sem fog változni, és a Maxon továbbra is támogatni fogja a renderer nem Cinema 4D verzióit.

Mi az a Redshift?
A Redshift a 2014-es kiadása óta nagy népszerűségnek örvend.

A biased GPU alapú renderer volt az első GPU render engine, ami betört a vizuális effektek világába – ez nagyrészt stabilitásának és sebességének volt köszönhető.

A szoftvert olyan stúdiók használják, mint a Technicolor, a Polygon Pictures, a Digital Domain és a Blizzard Entertainment; a Black Panther, Aquaman és a Captain Marvel projektek is ezzel renderelődtek.

Miért akarta ezt a Redshift?
A Redshift Technologies motivációi hasonlónak tűnnek, mint a Solid Angle-é, amit 2016-ban az Autodesk vett meg: egy nagyobb cég részeként könnyebben megy a fenntartás.

Teljesen érthető módon a Redshift tagjai inkább a szoftver fejlesztésével foglalkoznának, amihez valóban értenek, mint a marketinggel és az egyéb olyan feladatokkal, amikkel egy cég fenntartása jár.

Miért akarta ezt a Maxon?
A Maxon a cég megvásárlásával szerzett egy renderert, amivel kiegészítheti a Cinema 4D szoftvert.

Bár a Redshift eredetileg a Mayához és a Softimage-hez készült, mára már többek között a 3ds Max-szal, a Houdini-vel, a Katanával és a Cinema 4D-vel is kompatibilis.

A szoftverrel a Maxon újra beléphet a filmes vizuális effektek piacára, amire a BodyPaint 3D toolset elévülése óta nem volt lehetőségük.

A Redshift elveszti önállóságát?
Bár a két cég egyértelműen szorosabban együtt fog dolgozni, nem jelentettek be olyan terveket, amik erre utalnának. A FAQ-ban is azt hangsúlyozták, hogy a Redshift egy teljesen különálló termék.

A Maxon továbbra is támogatni fogja a third-party rendermotorokat, mivel megérti, hogy a felhasználóknak vannak preferenciáik és nem feltétlenül akarja mindenki ugyanazt a motort használni.

Egyelőre úgy tűnik, hogy rövid távon sem az árazás, sem a licenszek nem változnak. Ez persze nem garantálja, hogy a jövőben is minden marad a régiben, de a Maxon FAQ-ja nem használta a megszokott "egyelőre" és "előreláthatólag" szavakat, ami reményre ad okot.

A Maxon FAQ-ja a Redshift megvételéről

MEGOSZTÁS:
Meshmag