Principled shadinget és Cryptomatte támogatást kapott a Cycles 4D

Az Insydium frissítette a Cycles 4D-t. A Blender Cycles renderer Cinema 4D-s implementációja új ambient occlusion, principled shading és motion blur node-okat kapott, illetve már támogatja a Cryptomatte-ot is.

A Build 321, ami a NAB 2019-cel egy időben jött ki, a szoftver node editorján is javított: nőtt az interaktív rendering teljesítmény.

Blender Cycles render a Cinema 4D-ben
A Cycles 4D, ami eredetileg 2016-ban jött ki, a Blender Cycles rendererét implementálja a Cinema 4D-n belül.

A renderer sokféle rendering effektet támogat, például SSS-t, microdisplacementet, motion blurt és depth of fieldet, és a Cinema 4D natív haj és Mograph rendszereivel, illetve az XPresso vizuális scriptnyelvvel is kompatibilis.

Principled shading és Cryptomatte támogatás, újradizájnolt node editor
A fentebb felsorolt funkciókhoz most hozzákerült egy csomag új rendering funkció: a Simple Motion Blur, Ambient Occlusion, és a Disney principled shading modellje alapján a Principled Hair és Principled Volume node-ok.

A renderer ezek mellett már a Psyop open-source matte ID generáló rendszerét, a Cryptomatte-ot is támogatja.

Továbbá új IES node is érkezett az IES fények használatához, illetve egy új Bevel node is.

Magát a node editort újraírták, ami így még gyorsabb és hatékonyabb. A teljesítménynövekedés pontos értékeit nem ismerjük.

A frissítéssel megszűnt az OpenCL támogatás Mac OS X-en – az API támogatását az Apple a Mac OS X 10.14-gyel szüntette meg.

Ez azt jelenti, hogy a Cycles 4D már nem renderel natívan a Mac-ek GPU-in. A GPU rendering csak akkor elérhető, ha a gépben NVIDIA kártya van – a Cycles 4D az OpenCL mellett a CUDA API-t is támogatja.

A Cycles 4D használatához Cinema 4D R16 vagy újabb verzió szükséges, legalább Windows 7-en vagy Mac OS X 10.10-en.

Egy teljes Cycles 4D licensz 185 fontba kerül, és a licenszhez jár egy éves support és frissítés, illetve 3 render node is. A további render node-ok darabja 60 font.

A Cycles 4D Build 321 újdonságainak teljes listája

Több információ a rendererről az Insydium weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag