Megjelent a Substance Alchemist 0.6.0

Az Allegorithmic kiadta a Substance Alchemist 0.6.0-t. A béta verzióban elérhető material készítő szoftver legújabb frissítésében már készíthetőek display boardok a materialok variációiból.

Az új verzió keretei között érkezett egy interfész tab a metadata szerkesztésére, bővült az Undo és Redo funkcionalitás, és alap kő, fém és rozsda materialok is kerültek a szoftverbe.

Új standalone eszköz digitális materialok készítésére
A Substance Alchemist először a 2018-as GDC-n jelent meg, mint Project Alchemist. Ez után a Siggraph-on tudhattunk meg róla több információt – hogy standalone lesz, és hogy materialokat lehet vele készíteni többféle workflow keverésével.

A procedurális design és a kézzel festés mellett – amik a Substance Designer és a Substance Painter specialitásai – az Alchemist valós fényképekből vagy 3D szkenn adatokból is képes kiindulni.

Material collectionök készítése és exportálása display boardként
A Substance Alchemist 0.6 – kódnevén Orange – egyik újdonsága a material kollekciók összeállításának lehetősége a szoftveren belüli keresési találatok alapján.

Ezek a kollekciók display boardként exportálhatóak: a materialok gömbökként kirenderelődnek egymás mellett, ez a kép pedig könnyedén megosztható kliensekkel vagy munkatársakkal.

Egyéb újdonság még a materialok metadatájának szerkesztésére szolgáló új tab, amiben többek között szerkeszthető a material neve, az alkotó neve és a készítés dátuma.

Az Undo és Redo billentyűkombinációk már képesek visszavonni a paraméterek értékeinek változtatását is; emellett a tabok közti váltás is stabilabb és biztonságosabb.

Frissültek az Embroidery, Embossing, Paint és Delighter filterek (ez utóbbi a fényképekről képes eltüntetni a fényhatásokat); és új kő, fém és rozsda materialok is kerültek a szoftverbe.

A Substance Alchemist jelenleg béta verzióban érhető el 64 bites WIndows 7-re, CentOS 6.6 Linuxra és Mac OS X 10.11-re.

Több információ az újdonságokról az Allegorithmic blogján

A Substance Alchemist 0.6.0 újdonságainak teljes listája az online changelog-ban

MEGOSZTÁS:
Meshmag