DeepC: ingyenes Nuke deep compositing toolkit

A DeepC egy open-source deep compositing plugingyűjtemény a Nuke-hoz. A pluginok a Nuke natív eszközeinél több beállítást kínálnak az olyan részmunkákhoz, mint a matte készítése. A plugincsomag célja, hogy a deep compositing workflow-kat kisebb cégek számára is hozzáférhetővé tegye.

Nagy stúdiókban használt deep compositing workflow kisebb cégek számára is
Rengeteg kisebb stúdió próbálja átvenni a deep compositing workflow-t megfelelő pénzügyi háttér hiányában. Ezen a problémán próbál segíteni a DeepC, ami a nagyobb cégekre tervezett deep compositing toolokat teszi elérhetővé a közepes és a kis méretű cégek számára is.

A csomag jelenleg 10 különálló pluginból áll. A pluginok mindegyike a Nuke beépített tooljaihoz képest nagyobb behatást engedélyez a deep compositing folyamatba.

Az egyik leghangsúlyosabb plugin a DeepCPMatte, ami gömb vagy kocka alapú maszkot alkot a deep position adatokból.

Egy másik fontos plugin pedig a DeepCNoise, ami noise mask generálására képes. Ez az eszköz támogatja a 4D simplex noise-ot, és egyéb 3D noise típusokat is, aminek köszönhetően a noise pass frame-ről frame-re változhat csúszás nélkül.

Az eredményként kapott maszkok végül használhatóak a DeepC más pluginjaival, például a color grading-re specializálódott DeepCGrade-del is.

A deep position pass nélküli 3D renderekhez ott van a DeepCWorld, ami képes world position adatokat generálni kizárólag deep renderekből és egycamera node-ból.

A DeepC használatához legalább Nuke 11.2 szükséges. Compile-olt binaryk egyelőre csak Linuxra érhetőek el: a Windows binaryk jövőbeli buildekben várhatóak, viszont Mac OS X támogatás később sem valószínű.

Több információ a DeepC-ről

Compile-olt Linux binaryk letöltése

MEGOSZTÁS:
Meshmag