Megérkezett a RenderMan 22.5 a Pixartól

A Pixar kiadta a RenderMan 22.5-ös verzióját. A production renderer legújabb frissítése bevezeti a displacement és a volume-ok szerkesztésének támogatását az IPR-ben, és lehetővé teszi az OSL operációk SIMD hardveres gyorsítását.

A RenderMan for Houdini integrációs plugint teljesen újraírták a RenderMan 22.0 óta érkezett új funkcionalitás támogatása végett.

Újdonságok a rendererben: displacement live editing, OSL shading network-ök párhuzamos evaluációja
Magában a RenderMan 22.5-ben a legnagyobb újdonság a displacement és a volume density szerkesztésének lehetősége az interaktív preview renderek alatt – bár jelenleg még nem lehet displacementeket létrehozni vagy törölni az IPR-ben.

Emellett az OSL shading network-ök már párhuzamosan is futtathatóak az Intel SIMD hardverén.

Egyéb újdonság még az új planar projection mód a PxrProjector node-hoz.

A PxrSurface, a RenderMan univerzális materialjának használatakor már lehetséges a matte-ok renderelése tükröződésben, vagy refraction-ön keresztül, beleértve a world space-ben elhelyezkedő pontokat is.

A frissítésben megtalálhatóak a szokásos kisebb új funkciók és bugfixek is: ezek listája a cikk alján linkelt release note-okban olvasható.

Az integrációs pluginok is frissültek 22.5-re
A más DCC applikációkhoz kapcsolódó pluginok is frissültek, hogy támogassák a renderer új funkcióit. A RenderMan for Maya 22.5 megkapta az IPR változtatásokat és a batchelt OSL futtatást.

A RenderMan for Katana 22.5 frissítésébe még beletartozik a RenderMan 22.0-s verzió live rendering workflowjának támogatása is.

A legnagyobb változást viszont a RenderMan for Houdini kapta, ami a RenderMan 22.0 kiadásakor egyáltalán nem frissült: ezt a plugint teljesen újraírták, hogy képes legyen a 22.0-s verzió óta érkezett funkcionalitás támogatására.

A RenderMan 22.5 futtatásához legalább 64 bites Windows 8.1-re, Mac OS X 10.12-re vagy CentOS/RHEL 7.2-es Linuxra van szükség. Az integrációkhoz legalább Maya 2017, Katana 2.6, vagy Houdini 16.5 kell.

Egy új node-locked vagy floating licensz 595 dollárba kerül.

Újdonságok teljes listája a RenderMan 22.5 online release note-jaiban

Az integrációs pluginok újdonságainak teljes listája

MEGOSZTÁS:
Meshmag