Az Epic Games megvette és ingyenessé tette a Twinmotion-t

Az Epic Games megvásárolta a Twinmotion valós idejű vizualizációs eszközt az Abventtől. A vétel részét képezi a cég és a teljes fejlesztői csapat is. A tranzakció pénzügyi részleteit nem publikálták. Az Abvent továbbra is független cég marad, és a többi szoftverének fejlesztésén dolgozik.

Az Epic a Twinmotion2019 v2 egy módosított változatát, ami eredetileg 1650 euróba került, ingyenesen letölthetővé tette 2019 novemberéig. A szoftver letöltés után örökre használható marad.

Kényelmes megoldás tapasztalatlan archviz-készítők számára is
Az Epic a Twinmotion harmadik gazdája: az eredeti tulajdonos a francia KA-RA archviz stúdió volt, tőlük került az Artlantist fejlesztő Abventhez öt évvel a kiadása után.

A szoftver egyszerű megoldást kínál az épületek állóképeken, vagy animáción való vizualizációjára azok számára is, akik nincsenek teljesen otthon a 3D renderelés terén.

Modellek standard 3D fájlformátumokból importálhatóak: az OBJ, FBX, DWG, DAE, SKP és C4D fájlok mind támogatottak. A Revithez és az ArchiCAD-hez live link pluginok is készültek, és ezen kívül BIM adatok is beolvashatóak.

Betöltés után a környezet fényelhető, és berendezhető a szoftver stock asset készletéből.

Az atmoszféra effektek – a felhők, eső, hó, és a földrajzi helyzetnek és napszaknak megfelelő ambient lighting csúszkákkal állíthatók be.

Az applikáció tartalmaz brush alapú rendszert topográfia szerkesztésére, illetve animálható növényzet létrehozására; és Bezier alapú rendszerrel irányíthatóak az animált tömegek vagy járművek.

A kész scene a beépített kameraszerkesztővel létrehozott kamerákon keresztül prezentálható, vagy akár VR experience is készíthető az anyagból, ami végül HTC Vive vagy Oculus kontrollerekkel járható be.

2019 novemberéig ingyenes, a későbbi árazásról még nincs információ
Esélyes, hogy a Twinmotion azért ingyenes novemberig, mert körülbelül addig az időpontig az Unreal Studio béta verziója sem kerül semmibe.

Az ingyenes kiadás a Twinmotion 2019 v2 összes fontos funkcióját tartalmazza, viszont BIMobject libraryk a szoftveren belül nem böngészhetőek. Emellett a márkajelzéssel ellátott objektumokat törölték a beépített assetek közül, és a nagy részüket helyettesítették hasonló, márka nélküli tárgyakkal. A változások teljes listája itt olvasható.

A Twinmotion használatához legalább Windows 7-re vagy Mac OS X 10.12-re van szükség. A szoftver 2019 novemberéig ingyenesen letölthető.

Az Epic Games hivatalos bejelentése a Twinmotion megvételéről

Az ingyenes Twinmotion 2019 letöltése a termékoldalról

MEGOSZTÁS:
Meshmag