Bemutatkozott a RailClone 4.0 for 3ds Max

Az iToo Software bemutatta a RailClone 4.0-t. A 3ds Max-hoz való parametrikus modelling plugin legújabb frissítését a Chaos Group Total Chaos 2019-es konferenciáján láthattuk először.

Az új verzió, ami nemsokára elérhető lesz bétában, támogatja majd a nested generátorokat, és kap egy új RC Spline modifiert, Quick Mesh viewport display módot a nagy méretű scene-ekkel való munkához, és a workflow-n is javítottak.

Nested generátorok a komplexebb geometria arrayek készítéséhez
A RailClone 4.0 egyik újdonsága a generátorok beágyazásának lehetősége, ami által komplexebb modellkomponens array-ek készíthetőek.

A Total Chaos rendezvényen ezzel a funkcióval egy csillárt generáltak – az egyik generátor a lógó égőket rendezte el kör formában, a másik pedig a kábelek hosszát befolyásolta.

A nested generátor tulajdonságai egyenesen a parent generátorból érhetőek el, a node graph-ban és a Modify panelben is.

Új RC Spline modifier a modellek spline mentén való elhelyezéséhez
Egy másik új funkció az RC Spline modifier, amivel a modell komponensek egy spline mentén véletlenszerűen helyezhetőek el ahelyett, hogy egyenlő távolságra lennének egymástól.

A spline menti markerek adatok tárolására is képesek, emiatt a modellkomponensek külön-külön is mozgathatóak, és az adataik is módosíthatóak. Ez a funkció X és Y spline-okkal is működik.

Jobb material assigning és geometry szerkesztés
A worflow javítások közé tartozik a materialok jobb kezelhetősége: a RailClone rendszerhez már nem szükséges egyetlen Multi/Sub-Object Materialt készíteni.

Ennek köszönhetően a több Multi/Sub-Object Materiallal rendelkező assetek, például stock autók szétoszlatása könnyebbé válik.

Az új Use Segment Material lehetőség a Modify panelben automatikusan kiválasztja az assetek textúráit.

Új Quick Mesh display mód a komplex scene-ekhez
A Viewporthoz érkezett az új Quick Mesh megjelenítési mód, ami átmenetet képez a teljes minőségű és a point cloud vagy a bounding box nézet között. Ez akkor jön jól, ha a scene-en sok instance-elt geometria van.

A frissítés után már támogatottak a Hi-DPI kijelzők is.

Style Editor frissítés
A RailClone Style Editorának az interfészén is frissítettek: ha egy új node-ot a wire közepére teszünk, az automatikusan bekötődik; ha eltávolítjuk, a csatlakozás visszaáll az eredeti állapotába.

Egy node kiválasztásakor pedig a kontext menüben már van 'Select All Children' opció is.

A RailClone 4.0 bétája néhány héten belül érkezik. A béta verzióhoz a plugin aktív maintenance-szel rendelkező felhasználói férnek majd hozzá.

Több információ a RailClone termékoldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag