Érkezik a Flame Painter 4 az Escape Motions-től

Az Escape Motions bejelentette, hogy jön a Flame Painter 4. A digitális festőszoftvernek öt éve ez az első frissítése – ezúttal új particle rendszereket, egy új Brush Creator panelt, és szimmetrikus festési lehetőséget kapunk.

A frissítés valamikor ezen a héten érkezik.

Egyre több a particle brush
A Flame Painterben lehetőség nyílik a particle alapú brushokkal való festésre.

Bár ezeket a brushokat elsősorban fényeffektekhez szokták használni, koncepciós rajzokhoz és egyéb illusztrációkhoz is meglepően jól jönnek.

A Flame Painter 4-ben újraírták a már létező Flame, Follow és Ribbon rendszereket: a felhasználóknak több beállítási lehetősége van – például beállítható, hogy teljes kitöltést végezzen-e a tool, vagy csak pontozott, esetleg folytatólagos vonalakat tegyen le.

Új particle rendszerek is érkeztek: a Linear, az Elastic és a Fuzzy rendszerek, amikkel sok új hatást el lehet írni. Ezekről a brushokról ebben a blogpostban írtak részletesebben.

Ezek az új rendszerek nem kerülnek bele az alapszoftverbe, fizetős add-onokként lesznek majd megvásárolhatóak.

Új Brush Creator panel és standardabb képszerkesztő eszközök
Egyéb újdonság még az új Brush Creator panel, amivel részletesebben szerkeszthetőek a brushok.

A gyakrabban használt brush értékek, mint a méret, opacitás és blending mode továbbra is szerkeszthetők lesznek a sima Properties panelből is.

Ezeken kívül érkezett egy új symmetry painting mód, illetve már importálhatóak a vector path-ek SVG formátumból, és azonnal brush stroke-okká is alakíthatóak.

A Flame Painter Connect Photoshop integrációs plugin is frissült – bár a standalone szoftver is sok olyan újítást kapott, amiknek köszönhetően egyre kevesebb alkalommal kell majd a Photoshopra hagyatkozni: már méretezhető a kép vagy a canvas is, érkezett egy új color picker, és javultak a kijelölés, kitöltés és transzformációs toolok is.

A Flame Painter 4 ezen a héten érkezik Windows-ra és Mac OS X -re. Egy teljes licensz 89.99 dollárba kerül.

Több információ a Flame Painter 4 újdonságairól az Escape Motions blogján

MEGOSZTÁS:
Meshmag