Megérkezett a Maya 2019.1 és a Maya LT 2019.1

Az Autodesk kiadta a Maya 2019.1-et és a Maya LT 2019.1-et. A 3D animációs szoftver legújabb teljes kiadásában javult a lighting workflow a Render Setup rendszerben és a Light Editorban, és új opciók érkeztek a cached animáció playbackhez és a scene debugginghoz.

Mindkét új kiadásban javítottak az Outliner teljesítményén, illetve a Booleanokkal való munka is stabilabbá vált.

Maya 2019.1: lighting workflow és cached animáció playback javítások
Ezúttal a Maya 2019.1 teljes verziója kapta a legtöbb újdonságot: a lighting workflow jelentősen javult.

A frissítéssel új lehetőségek nyíltak a scene lightok szelektíven render layerre helyezésére: használhatóak az expression-ök erre a célra, vagy beállíthatóak light override-ok is a Light Editorban.

A Light Editor teljesítménye javult az új 'just in time' scrolling rendszernek köszönhetően, és már lehetséges több fény tulajdonságait állítani egyszerre.

A Maya 2019-es verziójában bevezetett cached playback rendszer is kapott néhány újítást.

Ezek között a legjelentősebb a Smooth Mesh Preview cache-elésének kikapcsolása a teljesítmény javítása érdekében, és a cache flush-olásának lehetősége egyenesen a Timeline-ban.

Az Evaluation Toolkitbe érkezett egy új Scene Lint ablak a gyakori teljesítménybeli problémák troubleshoot-olására. Választható a használaton kívüli expression-ök, a lassú OpenCL path-ek, vagy a statikus paraméterekre lecserélhető flat animációs curve-ök keresése a scene-ben.

Ezek mellett jelentős mennyiségű bugfix is érkezett.

Maya LT 2019.1: leginkább csak bugfixek
A Maya LT 2019.1 ennél jóval kisebb frissítés: érkezett egy preference beállítás, amivel gyorsítható az objektumok expandolása az Outliner-ben; és javítottak néhány gyakori crash-t Boolean-okkal való munka közben.

Ezek közül mindkettő benne van a Maya 2019.1 frissítésében is.

A Maya 2019.1 és a Maya LT 2019.1 használatához legalább Windows 7-re, RHEL vagy CentOS 7.3-mas vagy 7.5-ös Linuxra, vagy Mac OS X 10.11-re van szükség. Mindkét szoftver kizárólag előfizetéssel érhető el.

A Maya 2019.1 újdonságainak teljes listája az online release note-okban

A Maya LT 2019.1 újdonságainak teljes listája az online release note-okban

MEGOSZTÁS:
Meshmag