Itt a thinkingParticles 6.8

A cebas Visual Technology kiadta a thinkingParticles 6.8-at. A 3ds Max-os particle és physics plugin legújabb verziójában több, mint 30 új tool található OpenVDB formátumú volumetric adatokkal való munkára.

Az új kiadásban a thinkingParticles SPH fluid solvere is frissült.

Több, mint 30 új node OpenVDB formátumú volumetric adatok betöltésére, exportálására és szerkesztésére
A frissítés rengeteget dobott az industry-standard OpenVDB formátum támogatásán: a volumetrikus adatok exportálása és importálása egyszerűbb, mint valaha.

Az OpenVDB adatok kezeléséhez több, mint 30 új node érkezett – ezek az egyszerű funkciókat ellátóktól kezdve (mint például a megnyitás, megjelenítés és meshelés) az egészen bonyolultakig (volume-ok törése, morpholása, Boolean műveletek végzése) terjednek.

Az egyik új node funkciója az, hogy kiszámolja, hogyan halad a levegő a formák körül; egy másik pedig képes procedurálisan megtölteni egy 3D volume-ot különböző átmérőjű gömbökkel. A node-ok teljes listája az online dokumentációban található.Egyéb újdonság még a szoftver SPH fluid solverének, a Flow Solver-nek a frissítése. Ez a rendszer eredetileg a thinkingParticles 6.0-ban jött be.

A solver az új verzióban stabilabbá és életszerűbbé vált.

A thinkingParticles 6.8 használatához legalább 3ds Max 2017-re van szükség. A szoftver kizárólag előfizetéssel érhető el, aminek ára 540 euró évente.

Több információ a thinkingParticles 6.8-ról a cebas weboldalán

A thinkingParticles 6.8 újdonságainak teljes listája az online dokumentációban

MEGOSZTÁS:
Meshmag