Itt a 3DF Zephyr 4.5 a 3Dflow-tól

A 3Dflow kiadta a 3DF Zephyr 4.5-öt. A kép alapú modellező szoftver új verziójában javult a UV packing és a finom részletek generálása, illetve már bake-elhető normal és displacement map is.

Az Aerial kiadásban .dxf formátumú referencia is importálható, és az alpha channelekkel rendelkező orthophoto-k exportálásakor a felbontás nincs limitálva.

Jobb részletgenerálás és UV packing; normal és displacement map exportálás
A 3DF Zephyr 4.5 – ami egyébként a 4.3-mas kiadás óta az első stabil verzió – javított a finom részletek generálásán.

A 3Dflow a 4.3-mas verzióban bevezetett Enhance Mesh filtert is frissítette. Ezt a funkciót inkább VFX munkákhoz ajánlják, mintsem kutatómunkára.

A frissítés a UV-k generálásának hatékonyságán is javított. A teljesítmény növekedésének pontos mértékét nem tették közzé, de itt összehasonlítható az új verzió a régebbivel.

Egyéb újdonság még az object és tangent space normal, és displacement map bake-elésének lehetősége. A bake high-poly geometriából történik egyenesen a szoftver felhasználói felületén.

Emellett a szoftver mostantól a 3Dconnexion 3D input eszközeit is támogatja.

Ezeken felül a frissítés leginkább a workflow-n és a teljesítményen javított: például a videóból való frame exportálás akár 10-szer gyorsabb lett az új verzióban.

Aerial edition: orthophoto exportálás felbontáslimit nélkül, .dxf adat import
Az Aerial edition, ami a levegőben készített anyagok feldolgozására specializálódott, sokat javított az orthophotok generálásának folyamatán.

Orthophotok már felbontáslimit nélkül generálhatóak, és BigTIFF fájlként exportálhatóak. A kimentett fájlokban beállítható az alpha channel és a 'nodata' érték a kép áttetsző részeihez.

A frissítésben az orthophoto szélei intelligensen levághatóak.

Az új verzióban emellett .dxf formátumban importálhatóak referenciapontok és polyline-ok CAD szoftverekből, és a polyline-ok és CAD shaderek world space-ben renderelhetőek screen space helyett.

A 4.5-ös kiadásban egy új terrain extraction eszköz is érkezett, ami a CSF point filterre épül.

Az Aerial és a Pro kiadás is támogatja az olyan passzív stereo kijelzőket, mint a Schneider Digital 3D PluraView.

A 3DF Zephyr újdonságainak teljes listája a 3Dflow blogján

MEGOSZTÁS:
Meshmag