Ingyenes trial verziót kapott a Substance Alchemist

Az Adobe egy új, 30 napos trial verziót adott ki a Substance Alchemist-ből. A material készítő szoftver így már Substance előfizetés nélkül is kipróbálható.

A próbaverziót a Substance Day eseményen jelentették be a Siggraph 2019-en, a szoftver következő béta verziójának részletezésével egy időben. A Substance Alchemist 0.8 jövő héten érkezik.

Standalone eszköz materialok készítésére
A Substance Alchemist először a 2018-as GDC-n jelent meg, mint Project Alchemist.

A procedurális design és a kézzel festés mellett az Alchemist valós fényképekből vagy 3D szkenn adatokból is képes kiindulni.

A szoftver eddigi béta verziói kizárólag Substance előfizetéssel voltak elérhetőek, az új próbaverziót viszont mindenki szabadon kipróbálhatja. A letöltéssel ugyanaz a verzió telepíthető, amit az előfizetők is használhatnak, azzal a különbséggel, hogy a trial 30 nap után lejár.

Substance Alchemist 0.8: új material menedzsment funkciók
A trial verzió mellett az Adobe a következő béta újdonságait is bejelentette.

Az új verzióban material menedzsment opciók érkeznek: lehetséges lesz kapcsolódni a helyi mappákhoz, tagelni és értékelni a materialokat, és két külön nézetből is nézhetőek lesznek a materialok valós időben.

Az Adobe az Alchemist delighter filterének egy új verzióján is dolgozik – ez a filter képes eltüntetni az égetett fényeket fotókból való material generálás esetén.

Az új verziója már közel jár a publikus kiadáshoz, de az nem egyértelmű, hogy a 0.8-as kiadásban benne lesz-e.

A Substance Alchemist 30 napos próbaverziójának letöltése

MEGOSZTÁS:
Meshmag