Itt a Curó 2.0 Joyce Cox-tól

Facebook

Joyce Cox veterán VFX producer kiadta a Curó 2.0-t A cloud alapú, VFX projektekhez való budget menedzser platform legújabb verziójában már támogatottak az epizodikus sorozatok és a különálló produkciók is.

Az új verzió a Siggraph 2019-en került bemutatásra.

Félautomata rendszer a VFX projektek költségeinek kiszámolására
A Curó, ami eredetileg a Thinkbox Software Vero nevű szoftvere volt, amit most a UST Global fejleszt, Joyce Cox saját workflow-jain alapul. Olyan filmek munkálatai alapján alakult ki, mint a Dzsungel Könyve és az Avatar.

A Curó ezt a workflow-t egy félautomata online szolgáltatásba ültette át, amire a felhasználók PDF formátumban tölthetik fel a forgatókönyvet, amit a szoftver jelenetekre és dialógusra bont le.

Ezeket a felhasználók sorba rendezhetik, assetlistát írhatnak és feljegyezhetik a szükséges VFX elemeket, és mindehhez társíthatják a jelenetekhez szükséges munka becslését.

A Curó ezek alapján számolja ki a várható költségeket – ez a számolás dinamikusan frissül, ahogy a scene-ek adatai változnak. Új script feltöltésekor a rendszer automatikusan megjelöli a változtatásokat.

A becslésekhez a helyi adókat vagy egyéb költségeket is hozzá lehet adni, ami főleg akkor hasznos, ha egy nagy projekten több ország művészei dolgoznak.

A rendszer biztonságos, akár kétlépcsős autentikáció is beleépíthető; és standard spreadsheet formátumban exportálhatóak belőle reportok.

Curó 2.0: epizodikus sorozatok támogatása, UX javítások
A Curó eredeti kiadása az egyedülálló projektekre fektette a hangsúlyt, a mostani frissítés viszont már támogatja az epizodikus sorozatokat is. Az epizódok között összekapcsolhatóak vagy másolhatóak az assetek, illetve az FX és budget becslések is.

A frissítéssel a szolgáltatás dashboardja is megújult – az új interfésszel gyorsabb a workflow, illetve a backend biztonsági részén és stabilitásán is javítottak.

A Curó egy felhasználó számára havonta 150 dollárba kerül egy projekt esetében, több projektnél viszont már 250 dollár a havi ár. A több felhasználós account egy projekt esetében havi 250 dollárba kerül felhasználónként, több projektnél pedig már havi 1250 dollárba.

Több információ az árazásról itt található. A szolgáltatás 30 napig ingyenesen kipróbálható.

A Curó 2.0 újdonságainak teljes listája

Több információ a Curó weboldalán

MEGOSZTÁS:
Facebook
Meshmag