Itt a Yeti 3.5 a Peregrine Labs-tól

A Peregrine Labs kiadta a Yeti 3.5-öt. A Mayás szőr, toll és instancing rendszer legújabb verziója már támogatja az Alembic-et és az OpenImageIO-t.

Népszerű szoftver a modern VFX és feature animáció pipeline-okban
A node alapú, production-ra fókuszáló Yeti szerves részét képezi sok VFX és animációs stúdió pipeline-jának a 2011-es megjelenése óta. Olyan projekteken dolgoztak a szoftverrel, mint például a Thor: Ragnarok, vagy a Good Omens.

A szoftver támogatja a 3Delight, Arnold, Clarisse, Guerilla Render, Redshift, RenderMan és V-Ray rendermotorokat.

Yeti 3.5: Alembic és OpenColorIO támogatás, új volumetric guide modell
A Yeti legújabb verziója a fejlesztőcsapat elmondása szerint az egyik legnagyobb nem teljes verziószámú frissítésük. Az új verzió már támogatja az Alembic és az OpenColorIO standardokat.

A frissítéssel érkezett egy új File node, amivel mesh és curve adatok olvashatóak Alembic fájlokból; illetve a Yeti szőrrendszerek Alembic cache-ekbe írhatóak monolithic, vagy frameről-framere módszerrel.

A Yeti saját textúrázó rendszerét lecserélte az OpenColorIO color-management standard.

Egyéb újdonság még az új volumetric modell a hair guide-ok irányításához. Ez kézre állóbban működik, mint a korábbi Shape Matching modell, de ez utóbbi is elérhető marad visszafele kompatibilitási okokból.

Yeti setup készítésekor a szőrnél beállítható, hogy egy bizonyos szög után automatikusan elválasztódjon, illetve randomizáció is rendelhető hozzá.

A Yeti 3.5 használatához legalább Maya 2018-ra van szükség 64 bites Windows, Linux, vagy Mac OS X operációs rendszer alatt. Egy indie licensz (egy node locked workstation licensz és egy render licensz) 329 dollárba kerül.

A Studio licensz, ami egy workstation licenszt és öt render licenszt tartalmaz, 699 dollárba kerül. Ehhez a további renderlicenszek ötösével 399 dollárért vásárolhatóak.

Több információ a Yeti 3.5-ről a Peregrine Labs weboldalán

A Yeti 3.5 újdonságainak teljes listája az online release note-okban

MEGOSZTÁS:
Meshmag