Bemutatkozik a Marvelous Designer 9

A CLO Virtual Fashion bemutatta a Marvelous Designer 9-et. A 3D ruhatervező szoftver legújabb verziója támogatni fogja a GPU szimulációt és a felhasználó által vezérelt ruhamesh-subdivision-t.

A szoftver új szimmetria és retopology opciókat is tartalmaz 2D ruharészekkel való munkához. Az új verzió már előrendelhető.

2D szabásminták konvertálása animált 3D ruhákká
A játékfejlesztő- és animációs stúdiók által kedvelt Marvelous Designer képes arra, hogy a ruhákat ugyanúgy készítse el, mint ahogy azok a való életben is összeállnak: 2D szabásminta alapján.

A szoftverbe OBJ vagy Collada formátumban importálható karaktermodell, amire a ruha ráformálható. Ha kész, a végeredmény OBJ, vagy Maya cache, PC2 vagy MDD point cache formátumban exportálható.

A 3D ruhára hatással van a gravitáció és a szél, és az ezek által készített szimuláció is exportálható.

Marvelous Designer 9: GPU szimuláció és brush alapú subdivision
A Marvelous Designer legújabb verziójában a szimulációk már a GPU-n is futtathatóak lesznek, ahogy ezt a fentebb beágyazott videó mutatja 01:00 percnél.

A CLO Virtual Fashion nem tette közzé, milyen hardveren fut a demo, de egy egyszerű teszt scene – egy hengerre borított négyzet formájú anyag – a CPU-n szimulálva másodpercenként csak néhány frame-et képes renderelni, a GPU-n viszont valós időben fut.

A 3D ruhákhoz egy új subdivision rendszer is érkezett, ezt 01:25-kor mutatják. Egy globális változó helyett a felhasználók a meshre való festéssel befolyásolhatják, hogy hol subdivide-olja őket a szoftver.

Ezzel a rendszerrel pontosan irányítható, hogy hol van szüksége egy adott ruhadarabnak a sűrűbb polygonelosztásra, és nem képződik máshol felesleges geometria. A demóban ezt egy szoknya derékpántján mutatják be.

Új retopology és mirror symmetry workflow 2D szabásmintadarabok szerkesztéséhez
Egyéb újdonság még az új retopology rendszer, amiben az edge-ek iránya rárajzolható a ruhára. A videóban a 2D szabásmintára rajzolnak edge-eket, de a workflow hasonlít az egyéb 3D alkalmazásokban található retopology módszerekre.

A frissítéssel mirror szimmetria is érkezett, ami a szabásminta rajzolásakor és szerkesztésekor használható.

A Marvelous Designer 9 előrendelhető. Egy öröklicensz 490 dollárba kerül, előfizetéssel pedig havi 50 dollárért érhető el a szoftver. A kiadási dátum egyelőre még nem ismert.

A Marvelous Designer termékoldala

MEGOSZTÁS:
Meshmag