Már AR modellek is megjeleníthetőek az ingyenes Emb3D-ben

A Transform and Lighting kiterjesztett valóság támogatást adott hozzá az Emb3D-hez.

Az ingyenes iOS és Android 3D modelleket megjelenítő applikációból emellett egy új, webes verzió is készül, aminek segítségével a 3D modellek egy szimpla böngészőben is megjeleníthetőek; illetve új cloud tárhellyel és megosztással kapcsolatos funkciók is érkeztek hozzá.

Az új cloud funkciók, mint például a 3D modellek fájlformátumok közti konvertálása csak az új előfizetéssel érhetőek el, de az alap applikáció ingyenes marad.

Akár bonyolultabb, textúrázott modellek megtekintése 60 fps-sel
Az Emb3D, amit 2016-ban adtak ki először, bonyolult 3D modellek valós idejű megjelenítésére képes mobil eszközökön.

A Transform and Lighting elmondása szerint az Unlimit3D technológiával lehetőség nyílik több tízezer háromszöggel rendelkező modellek megjelenítésére egyszerűsítés nélkül.

A modellek többféle módban jeleníthetőek meg, akár teljesen textúrázva is – az Emb3D támogatja az ambient, diffuse, specular és normal mapokat –, vagy választható a solid shaded, wireframe és point cloud módszer is.

Az applikációban beépített materialok is találhatóak, köztük egy ZBrush-szerű piros viasz matcap is.

A modellek több gyakran használt formátumban tölthetőek be: 3DS, Collada, FBX, OBJ, PLY, STL, és az új valós idejű 3D formátum, a GLTF is támogatott.

Új AR megjelenítés, web verzió, cloud szolgáltatások
Az Emb3D legújabb verziójában a modellek már AR-ként is megtekinthetőek a mobileszköz kamerájának segítségével.

A Transform and Lighting bejelentett egy új webes applikációt is, amivel a 3D modellek egyenesen a böngészőben jeleníthetőek meg a cég cloud tárhelyére való feltöltés után.

A cloud szolgáltatások, amik a mobil applikáción keresztül is elérhetőek, engedélyezik az assetek megosztását más felhasználókkal.

Az alap funkciók ingyenesek, de néhány opció, mint például az assetek jelszavazása vagy a modellek más formátumba való konvertálása csak előfizetéssel érhető el.

Több információ az Emb3D-ről

Az Emb3D letöltése iOS-re

Az Emb3D letöltése Androidra

A hírt a CG Channel oldalon találtuk.

MEGOSZTÁS:
Meshmag