Megjelent az Artlantis 2020 az Abvent-től

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Az Abvent kiadta az Artlantis 2020-at. Az architekturális rendering szoftver legújabb verziójában új render denoiser, light portals rendszer, 3D fűtípusok és RAL festékszín presetek érkeztek.

Új render denoiser és light portal rendszer a kevesebb noise-ért
Az Artlantis 2020 egyik legnagyobb újdonsága az új denoising rendszer a renderzaj eltüntetésére, amivel a minőségi beállításokat lehet kiváltani.

A termékoldal nem megy részletekbe, de elméletileg hardverfüggetlen rendszerről van szó: a gépigénynél nem írják, hogy csak egy bizonyos gyártó processzorait lehetne használni hozzá.

A frissítéssel egy új Portals eszköz is érkezett light portalok beállítására az ablakokhoz, ami szintén csökkenti a zajt, főleg az alacsony sampling beállítású tesztrenderekben.

Új készen kapott 3D fűtípusok és valós festékszín-presetek
Az Abvent négy új 3D fűtípust is készített a szoftverhez; hat másikat pedig frissített olyan új beállítási lehetőségekkel, mint a szín és sűrűség.

Az Artlantis 2020-ban emellett 243 színárnyalatot is tartalmaz a RAL Effect, RAL Design és RAL Classic színpalettákról – ezeket Európában használják az építészetben színmeghatározásra.

Az Artlantis 2019-cel ellentétben a Twinlinker online szolgáltatás kommersz verziója már nem elérhető az online boltban.

A fórumbejegyzésekből kiderül, hogy a szoftver még mindig az Abventnél van – nem adták el az Epic Games-nek a Twinmotion-nel együtt –, és az ingyenes verziója még mindig letölthető.

Az Artlantis 2020 használatához legalább Windows 8 vagy Mac OS X 10.13 szükséges. Egy új licensz 650 euróba kerül.

Az Artlantis 2020 újdonságainak listája az Abvent weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag