Megjelent a Flame 2020.2 az Autodesk-től

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Az Autodesk kiadta a Flame 2020.2-t. A compositing, VFX és finishing szoftver legújabb verziójában új machine-learning alapú eszközök érkeztek az emberi fejek és testek shotokban való izolációjára.

Az új verzióban a Compare tool is frissült, és már akármennyi referenciakép tárolható vele.

A Flame termékcsalád többi tagja, a Flame Assist és a Flare, illetve a Lustre is kapott 2020.2-es frissítést.

Új AI alapú workflow emberek automatikus izolációjára
Ahogy a 2020-as frissítés korábbi verziói, a mostani is machine-learning által tanított eszközökkel újít.

Ezúttal két új mód érkezett a Semantic keyer-be, ami a Flame 2020.1-ben volt újdonság: az egyik automatikusan észleli és animált mattot készít az emberi fejek számára, a másik pedig a testekkel teszi ugyanezt.

A mattok gyors grading vagy lighting munkához használhatóak, vagy a háttér kicserélésére.

Limitálatlan referenciaképek a Compare toolban
A frissítéssel a Flame Compare toolja is megújult: már limit nélkül tárolhatóak a referenciaképek, amikhez a jelenlegi viewport tartalma hasonlítható.

Az interface is megújult: egy új Compare Modes dobozzal váltható az Angle Split, Blend, Grid és a Difference mód – ez utóbbi a régi Diff és a Diff Clamped opciókat kombinálja.

Egyéb újdonság még a 3D Text és 3D Shape objektumok hagyományos geometriává konvertálása, a javított import és replace workflow FBX és Alembic fájlok esetében, és az új Substance PBR presetek a texture library-ban.

Ezek mellett a Flame, a Flame Assist és a Flare is támogatást kapott a Blackmagic Design SDI és HDMI Preview cardokhoz CentOS-en.

A Flame 2020.2, a Flame Assist 2020.2, a Flare 2020.2 és a Lustre 2020.2 használatához CentOS 7.2/7.4-es Linuxra, vagy Mac OS X 10.12-re van szükség. A szoftverek kizárólag előfizetéssel érhetőek el.

A Flame 2020.2 újdonságainak teljes listája az online dokumentációban

A Lustre 2020.2 újdonságainak teljes listája az online dokumentációban

MEGOSZTÁS:
Meshmag