Megjelent a MotionBuilder 2020 az Autodesk-től

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Az Autodesk kiadta a MotionBuilder 2020-at. A motion-capture szerkesztő program legújabb verziójában javítottak a workflow-n: a viewport manipulátorok elrejthetőek visszajátszás közben, készíthetőek könyvjelzők Schematic nézetben, illetve támogatást kaptak az egyszerűbb matematikai operátorok, és a limit nélküli visszavonás is.

Az új verzió a Maya 2020, Maya LT 2020, Mudbox 2020 és az Arnold 6.0 mellett került kiadásra.

Új animáció visszajátszással, könyvjelzőkkel és outputtal kapcsolatos opciók, limit nélküli visszavonás
A MotionBuilder 2020 changelog-ja nagyrészt workflow javításokból áll, – például az animációk visszajátszásakor már elrejthetőek a viewport manipulátorok.

Emellett már Schematic nézetben is készíthetőek könyvjelzők, így nagy node graph-okon belül is könnyedén odaugorhatunk a fontosabb pontokhoz. A MotionBuilder azt is elmenti, hogy a node-ok collapse-olva voltak-e.

Az is beállítható vált, hogy maximum hányszor lehessen visszavonás műveletet végezni – a több visszavonás engedélyezése természetesen a teljesítmény romlásával jár.

Ezek mellett már a numerikus és a timecode szövegdobozok is támogatnak egyszerűbb matematikai kifejezéseket, így műveletek is beírhatóak az abszolút értékek helyett.

A Story klipek már lockolhatóak, így véletlenül sem mozdíthatóak vagy időzíthetőek félre. Az Add/Remove Namespace ablak átméretezhető, hogy hosszabb fájlnevek is beleférjenek.

Egyéb újdonság még a Render Window animációjának MP4, AVI és MOV formátumba való mentésének lehetősége, és az UHDTV-k által használt 119.88 fps támogatása.

A MotionBuilder 2020 használatához legalább Windows 7-re, vagy RHEL vagy CentOS 7.3-7.7-es Linuxra van szükség. A szoftver kizárólag előfizetéssel érhető el, aminek ára havi 220 dollár, vagy évi 1765 dollár.

A MotionBuilder 2020 újdonságainak teljes listája az online dokumentációban

A MotionBuilder 2020 bugfixeinek listája

MEGOSZTÁS:
Meshmag