Itt a 400 dolláros Wacom One tablet

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Wacom kiadta a Wacom One nevű rajztáblát – ez a belépőszintű tábla "kreatív kezdők, alkotók és vizuális beállítottságú emberek" számára készült. A 400 dolláros kezdő árával ez a cég eddigi legolcsóbb kijelzővel rendelkező rajztáblája.

A 13 hüvelykes modell, amit a CES 2020-on adtak ki, HD képernyővel és 4096 szintű nyomásérzékenységgel rendelkezik, és Android eszközökkel, illetve hagyományos Windows és Mac számítógépekkel is kompatibilis.

A kijelzője hasonló a Cintiq 16-éhoz, de kisebb, könnyebb és olcsóbb
A tavalyi 16 hüvelykes Cintiq 16-hoz hasonlóan a Wacom One alacsonyabb teljesítményű, de elérhetőbb árú alternatívát nyújt a Wacom csúcsminőségű Cintiq Pro kijelzős rajztáblákra.

A Cintiq 16-hoz hasonlóan a Wacom One-nak is 1920 x 1080-as felbontású kijelzője van 72% NTSC color gamuttal, és hasonló, 200 cd/m2-es fényereje.

Az eszköz a maga 1 kilójával könnyebb, mint a Cintiq 16, és még a hozzá legközelebb álló Cintiq Pro-nál is kicsit kevesebbet nyom.

Az egyetlen igazi különbség a toll: a Wacom One-hoz saját stylus tartozik a standard Pro Pen 2 helyett, ami miatt a nyomásérzékenység 8192 helyett csak 4096 szintes.

A laptopok és asztali számítógépek mellett Androiddal is kompatibilis
A Wacom One egyik szokatlan képessége az, hogy néhány magasabb kategóriás Android telefonhoz is képes csatlakozni – többek között a Samsung Galaxy és Galaxy Note szériájához, és az új Huawei modellekhez.

Ennek köszönhetően már nincs igazi szükség a hagyományos Windows vagy Mac gépekre ahhoz, hogy működjön az eszköz – bár az Androidon természetesen nincs annyi festőszoftver, mint a számítógépeken, az Autodesk SketchBook például egy jó választás.

Elérhetőbb ár, de még mindig drágább, mint a riválisok
Mint a többi belépőszintű Wacom tábla esetében, itt is meg kell fizetni a márkanevet a vele járó stabil minőség miatt. A Wacom One a 399.95 dolláros árával majdnem annyiba kerül, mint a Huion Kamvas Pro 13-a, a Kamvas 13 pedig ennél több, mint 150 dollárral olcsóbb.

Mindkét Huion modellnek hasonló specifikációi vannak, de 8192 szintű nyomásérzékenységgel és szélesebb color gamuttal rendelkeznek, mint a Wacom One.

A Wacom One részletes leírása a Wacom weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag