Fedezd fel, hogyan hozhatsz létre stílusos női karaktereket

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.


A Gnomon Workshop „Stilizált női karakterkészítés” néven új workshopot indított, amely a DNEG vezető modellezője, Crystal Bretz modellezési, textúrázási, grooming és lookdev munkafolyamatait tartalmazza.
A több mint hat órás videós képzés során Bretz bemutatja, hogyan lehet egy egész karaktert elkészíteni, hajjal és ruházattal felszerelni ZBrushban, Mayaban, Marvelous Designer-ben, Mariban és Arnoldban. Teljes útmutató a karakter modellezéséhez és textúrázásához, valamint a ruházat és haj elkészítéséhez.

Az oktatóanyagban Bretz ismerteti a 2D-koncepció végső 3D-s karakterré alakításának folyamatát, egy Angel Ganev által létrehozott karakterdesign alapján.
Először is, fog egy kezdő objektumot – amely letölthető a videótréninggel együtt – majd ZBrushban megformázza annak testét és fejét. A további kellékeket Maya-ban, a ruházatát pedig a Marvelous Designer-ben készíti el.
Bretz ezek után ismerteti, hogyan retopologizáljuk az eredeti, nagy felbontású modellünket alacsony és helyes felbontású geometriává. Továbbá hogyan bontsuk ki és optimalizáljuk a UV-ját az ezt követő Mariban történő textúrázásra.

Miután ZBrushban végzett a karakter megformázásával, Maya-ban szemlélteti a grooming munkafolyamatokat, mint például a haj elkészítése, illetve textúrázása, amihez a szoftver XGen toolsetjét használja.
Az oktatóanyag lookdev fejezettel zárul, bemutatva, hogyan állíthatunk be render rétegeket Arnold segítségével a végső karakterhez.

A művészről

Crystal Bretz a DNEG vezető modellezője, korábban visual effects és animation facilites területen dolgozott, beleértve a Method Studios-t, a Bron Animation-t és az Artifex Studios cégeket.
Számos filmen, TV-sorozaton és rövidfilmen dolgozott, mint például: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, Black Panther, vagy a Netfilx egészestés animációs filmjén, a The Willoughbys -n.

Ár és elérhetőség

A „Stilizált női karakterkészítés” oktatóanyag a Gnomon workshop online előfizetésével érhető el, amellyel több mint 300 részletes oktatóprogramhoz kapunk hozzáférést. Az előfizetések ára havonta 49 vagy évente 490 dollár.

MEGOSZTÁS:
Meshmag