Rögzíts és szerkessz minden eddiginél jobb animációs videó referenciákat

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Gnomon Workshop kiadott egy új, gyakorlati útmutatót az animációs munkafolyamatokhoz, „Character Animation and Video Reference” néven.  Az útmutatót a Method Studios senior character animátora, Sarah Arduini rögzítette. A három órás workshop bemutatja Arduini munkafolyamatait, melyeket a karakter animációra szolgáló referenciaanyagok felvételéhez és szerkesztéséhez használ, számos commercial és nyílt forrású szoftver segítségével.

Alapvető tippek - hogyan vegyél fel és szerkessz jobb referenciákat animációs projektjeidhez

A megfelelő tervezés sok időt takarít meg egy animációs projekt során, a folyamat legfontosabb lépése, hogy birtokunkba kerüljön egy jó minőségű videós referenciaanyag.

Az oktatóanyagban Arduini ismerteti, hogyan kell saját videóreferenciát felvenni, kezdve a technikai szempontoktól. Kitér a megfelelő kamerabeállításokra, megvilágításra, a kellékek kiválasztására, valamint arra vonatkozóan is kapunk tippeket, hogy hogyan viselkedjünk természetesen a kamera előtt.

Arduini nagyító alá veszi, hogy az utólagos szerkesztés során hogyan lehetne javítani a referencia minőségét. A felesleges elemek eltávolítása ilyen lépés, mely segíti a fő pózokra, időzítésre, valamint súlypontokra való koncentrációt.

A munkához olyan szoftvereket használt, mint a Premiere Pro, a QuickTime, a Fusion, s Natron, mely egy nyílt forrású composition tool.

Az oktatóanyag bemutatja az Arduini teljes animációs munkafolyamatait Maja-ban, a blokkolástól elkezdve a végső polishing-ig, alátámasztva az egyes kreatív döntések okait.

A művészről

Sarah Arduini A Method Studios senior character animátora, korábban olyan vezető visual effects studióknál dolgozott, mint az MPC, Framestore és Industrial Light & Magic.

Referenciája a következő munkákból áll: The Lion King, Jurassic World: Fallen Kingdom, Star Wars: The Last Jedi, Guardians of the Galaxy 2 and The Jungle Book.

Ár és elérhetőség

A „Character Animation and Video Reference”oktatóanyag a Gnomon workshop online előfizetésével érhető el, amellyel több mint 300 részletes oktatóprogramhoz kapunk hozzáférést. Az előfizetések ára havonta 49 - vagy évente 490 - dollár.

Olvass többet a „Character Animation and Video Reference” anyagról a Gnomon Workshop’s honlapján.

MEGOSZTÁS:
Meshmag