Itt a Twinmotion 2020.2!

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Az Epic Games kiadta a Twinmotion 2020.2-t, az Unreal-Engine alapú, real-time vizualizációs szoftver legújabb verzióját, új eszközökkel bővítve építészeti animációk készítéséhez.

A frissítéssel javultak a víz és autófesték materialok, valamint új ready-made fákkal, építőipari járművekkel és repülőgépekkel bővültek a modellek.

Egyszerűen használható eszköz a CAD adatok vizualizációjához

A KA-RA francia vizualizációs stúdió által létrehozott Twinmotion úgy lett kialakítva, hogy lehetővé tegye a korlátozott 3D-s tapasztalattal rendelkező építészek számára épületeik képi vagy animált megjelenítését.

A Twinmotion képes alap 3D fájlformátumú hero modellek importálására, illetve élő linkekre hivatkozni CAD alkalmazásokból. A felhasználók ezután háttér-környezetet hozhatnak létre a beépített stock könyvtárából, és jelzőfényeket is használhatnak.

A légköri tulajdonságokat - ideértve a felhőket, az esőt és a havat, valamint a környezeti megvilágítást a földrajzi elhelyezkedés és a napszak alapján - csúszka alapú kezelőfelületen tudjuk beállítani.

A szoftvert az Epic 2019-ben vásárolta meg, s ez év elejéig ingyenes bocsájtotta rendelkezésre, egészen a kereskedelmi kiadás megjelenéséig.

Újdonság a Twinmotion 2020.2-ben: ügyes parametrikus ajtórendszer, új animációs funkciók

A Twinmotion 2020.2 kibővítette a szoftver animációs képességeit, kiegészítve egy sor olyan funkcióval, amelyek lehetővé teszik a félig automatikus animációk készítését.

Ez magában foglalja az interaktív paraméteres ajtók új rendszerét: amellett, hogy automatikusan bepattintja és méretezi a falak nyílásait, az ajtók automatikusan kinyílnak, amikor a karakter vagy a jelenet kamerája a közelben mozog.

A felhasználók mostantól manuálisan is összeköthetnek minden jelenetobjektumot egy rotációs vagy transzlációs widgettel, hogy egyszerű animációkat készítsenek, ilyen például az ajtók és ablakok kinyílása vagy bezárása.

A friss kiadás tartalmaz egy új, multi-track timeline alapú Phasing eszközt, amelynek célja az adott épület építési ütemtervének animálása vagy a változatok terveinek bemutatása.

Javultak a víz és autófesték materialok

A Twinmotion által generált vizualizációk minősége is javult, ez észrevehető például a folyóknál és tavaknál, de olyan kemény felületen fekvő vizeknél is, mint a pocsolyák.

Az autómodellek clear coat layer-t kaptak, ezzel jobban utánozzák az igazi autók festékét.

Új jármű és - növénykészlet

Olyan új asseteket kapunk, mint az "okos repülőgépek” testreszabható színekkel és légitársaság logókkal. Reagálnak a napszakra is, éjjel automatikusan bekapcsolják fényeiket.

A készlet továbbá 15 kelet-ázsiai fafajjal bővült, melyeket variálhatjuk a 4 évszaknak megfelelően, valamint a fa korát is kiválaszthatjuk.

Ár és rendszerkövetelmény

A Twinmotion elérhető a Windows 7 vagy újabb, valamint MacOS 10.13.6 vagy újabb verziókhoz. Az integrációs bővítmények elérhetők az ArchiCAD, a SketchUp Pro, a Revit, a Rhino és a RikCAD számára.

A frissítés a Twinmotion 2020.1 regisztrált felhasználóinak ingyenes. Az új licencek MSRP-je 499 dollár.

A Twinmotion 2020.2 új funkcióinak áttekintése az Epic Games blogján.

A Twinmotion 2020.2 új funkcióinak teljes listája.

MEGOSZTÁS:
Meshmag