Nomad: új okos sculpting app Androidra és iOS-re

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.
A Nomad akcióban, Glen Southern digitális sculptor és creature artist által készített videóban. Az új alkalmazás lehetővé teszi a modellek sculptolását, retopózását és festését iOS és Android táblagépeken.

A Sketchfab volt fejlesztője, Stéphane Ginier kiadta a Nomadot, amely egy ígéretes új digitális sculpting ​​alkalmazás az iPad és az Android táblagépekhez.

A 13,99 dolláros alkalmazás lehetővé teszi a művészek számára, hogy organikus karaktereket készítsenek és fessenek, majd az eredményeket OBJ vagy glTF formátumban exportálják, hogy finomíthassák azokat más DCC szoftverek segítségével.

Digitális sculpting, 3D festés és remeshing funkciók halmaza

A Nomad olyan szobrászati ​​funkciókkal rendelkezik, amelyeket az érintőképernyőn vagy az iPad Apple Pencil stylusához való használathoz adaptáltak.

A funkciók magukba foglalják az ecsetek alapkészletét (Clay, Crease, Move, Flatten és Smooth), az alap vezérlő paramétereket alfa- és maszk támogatásával; valamint a vonal- (line) és görbe (curve) vágóeszközökkel.

Az alkalmazásnak olyan dinamikus tesszellációs rendszere van, amely automatikusan hozzáigazítja a kialakított háló aktuális részének felbontását az új részletek beépítéséhez, hasonlóan az olyan asztali alkalmazásokhoz mint a ZBrush vagy Mudbox.

A felhasználók elvégezhetik a szobrok voxel remesh-jét is, hogy egyenletes részletességet hozzanak létre, ahogyan a ZBrush DynaMesh eszközkészletével, vagy manuálisan válthatnak a felbontás különböző szintjei között.

A Nomad vertex alapú festőrendszere felvázolja a felületek színét, továbbá támogatja a PBR-renderelést, ideértve a szobor egyedi HDR-környezettel való megvilágításának lehetőségét.

A sculptolás és a festés is layer alapú, így nem kell számolnunk a minőség romlásával.

A kész sculptok exportálhatók más DCC alkalmazásokba OBJ vagy glTF formátumban, habár csak a glTF képes megőrizni a festékekkel és rétegekkel kapcsolatos információkat.

A Forger alternatívája

Glen Southern videójában (a cikk elején) a Nomadot „csodálatos teljes értékű csomag” -nak és a Javier Edo Forger komoly alternatívájának írja le.

A Forger, mint az egyik legrégebbi iOS sculpting app, 9 évvel a kiadás után is az artistok által leggyakrabban használt mobil-sculpting app.

A hozzászólásokban Southern megjegyzi, hogy „túl korai lenne megmondani, melyik a jobb”, és hogy mindkettő „lenyűgöző” alkalmazás.

Bárhogyan is, a Nomad nagy előnye,hogy nem korlátozódik iPadre, Android táblagépeken is tökéletesen működik, mint például a Samsung Galaxy teljes kínálata.

Ár ér rendszerkövetelmény

A Nomad elérhető iOS 9.1 és újabb verziókhoz és Android 4.4 vagy újabb verziókhoz. Az ára 13,99 dollár.

További információ a Nomad weboldalán.

MEGOSZTÁS:
Meshmag